Grungeový dinosaurus Acornhoek vydáva po dvoch dekádach existencie prvý klip!

Začalo to garážou v Karlovej vsi v 1999. Bol tam strakatý pes, slávny maliar a traja mladí chalani, ktorí chceli hrať grunge! Volali sa Hmyzobijka. Po výmene bubeníka a príchode gitaristu vznikla kapela Acornhoek. Hrávali sme veľa a hlasno. Tisíc krát na bratislavských Lúkach, v Dúbravke. Bol tam najhorší zvuk, ale milovali sme to tam! Razie kukláčov a bitky od skínov boli súčasťou kapelného života. Odvtedy sa všeličo zmenilo. Hráme stále a ešte hlasnejšie. Sami seba označujeme trochu ironicky ako trash-pop. Chceme sa vyhnúť škatuľkovaniu, keďže naša hudba sa medzitým posunula. Korene však ostali a v jednoduchosti sa dá povedať, že máme radi kontrasty, takže sme tichí a hluční, tvrdí a melodickí zároveň.“, zamyslel sa Andrej Frič, súčasný frontman kapely.

V obmenenom zložení a s menšou pauzou hrá Acornhoek už vyše 20 rokov. Aktuálne zloženie je Andrej Frič – gitara, spev, Dávid Boháč – basa, Jano Laluha – bicie. Kapela má na svedomí tri štúdiové albumy a dve EP. Tretie EP, „King Of Nothing“, sa točilo v Bratislave v štúdiu Industrial Sounds Strudio za pomoci Adama Bajbara, za mix si sadol Matej Belluš a za master Ludwig Meier z CKG mastering v Mníchove a vyjde 16.2. na platforme Spotify. Album obsahuje tracky Drive, Tonight, Petra a Underneath. Songy o nádeji a zúfalstve. Samote a priateľstve. O paradoxoch, ktoré nás obklopujú.

Tie sa dajú nájsť aj v novom videoklipe Drive. Napriek tomu, že kapela je na scéne už dlhšie, je to ich prvý filmársky počin. Klip k v atmosfére amerických road-tripov, s nešťastným psycho-koncom, má na svedomí režisér Jakub Steinecker a bol natočený v Trnave (link)

Klip a EP podporí kapela zatiaľ troma koncertami:
11.2.2023 – Trnava – Zelený kríček (link)
16.2.2023 – Bratislava – Fuga (krst EP) (link)
25.2.2023 – Modra – Kultúrne Centrum (link)

Zdroj: TS