Groundwave sú opäť na správnej vlne!

Kapela Groundwave sa znovu dostala na tú správnu vlnu a obsadila koncertné pódiá, kde nesmú chýbať skladby z prvého dema.

Groundwave hrajú crossover-rock, ale nebolo tomu vždy tak. Začiatky tejto formácie sa datujú do roku 2012, kedy sa kapela snažila preraziť pop/punkrockom. Odvtedy prebehlo pár personálnych zmien, až sa všetko ustálilo a kapela našla svoje smerovanie.

Zhruba v tom čase sa rockerom podarilo dať dokopy prvé demo so štyrmi skladbami: Hrdinové, Vzpomínková, Cesty a Zelená víla.  Koncom minulého roka nahrali Groundwave dva nové single – Prosím tě! a Staneš se andělem.

GW07sp

„Prosím tě! je velice melancholická písnička o tom, že každý má někoho, kdo mu vždy ukáže cestu z temnot,“ hovorí bubeník Loui, jeden zo zakladajúcich členov.

„Staneš se andělem pojednává o tom, že se s některými věcmi a událostmi trápíme úplně zbytečně. O tom, že nemá cenu lámat věci přes koleno a zlobit se jen proto, že se nám něco nepovede, nebo že se nedaří, protože stejně jednou zemřeme a pak už nám ten promarněný čas nikdo nevrátí,“ dopĺňa Loui.

Ďalších päť skladieb čaká na nahrávanie, ktoré by sa mohlo dokončiť ešte tento rok.

Kapela prežila jarné obdobie na koncertných pódiách a najbližšie sa fanúšikom ukážu už túto sobotu na akcii Počápelské Letohrátky v športovom areáli v Horních Počáplech. „Bude to den plný zábavy a radovánek, kde si bude moct každý vyzkoušet různé netradiční sporty, jako doprovodný program je vystoupení kapel, které odstartujeme my v 16:00,“ pozýva Loui.

https://www.facebook.com/events/466495243514268/
https://www.facebook.com/groundwave
https://www.youtube.com/channel/UCPM5FmY_lhS4thZAFnAY2eg
https://bandzone.cz/groundwave

Zdroj: Eva Sjekelová