Green Day privezú trojhodinovú show aj špeciálnych hostí!

Americká skupina Green Day vystúpi  29. mája vo Viedni a fanúšikovia sa už teraz môžu tešiť na unikátny koncert! Trojica v zložení Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt a Tré Cool si pripravila na letné európske turné špeciálnu, trojhodinovú šou.

Nebudú chýbať najväčšie hity, veľkolepá svetelná šou, prekvapenia ale ani novinky z albumovej trilógie Uno!, Dos!, Tré!. Partička si navyše na svoj viedenský open-air pozvala niekoľko hostí. Prvým zverejneným menom je pop-punková banda All Time Low.

História punk-rockovej skupiny Green Day sa začala písať v roku 1987 v americkej Californii. Svetoznáme trio sa paradoxne skladá zo štyroch členov. Popri spevákovi Billie Joe Armstrongovi, basgitaristovi Mike Dirntovi a bubeníkovi s prezývkou Tré Cool sa oficiálnou súčasťou skupiny stal Jason White. Pôvodne sprievodný gitarista a vokalista odohral s kapelou celých 13 rokov, čím si trvalé miesto v zostave doslova “vychodil”. Z Green Day sa počas 25 rokov na scéne stala nielen podľa fanúšikov jedna z najlepších koncertných skupín na svete.

Od roku 1990, kedy Green Day debutovali albumom 39/Smooth, vydali spolu jedenásť nahrávok. Zásadný prelom v ich kariére znamenal album Dookie (1994), na ktorom sa objavili svetové hity ako Longview, When I come around či Basket Case. Druhým veľkým počinom, ktorý štvorčlennú trojicu vystrelil na absolútny hudobný vrchol bol American Idiot z roku 2004. Skupina potvrdila svoje postavenie aj v roku 2009, kedy predstavili 21st Century Breakdown. Minulý rok sa na trhu objavil výber ich najväčších hitov, no už na prelome rokov 2012 a 2013 uviedli na svetlo sveta trojnásobnú novinku. Uno!, Dos! A Tré! je trojica samostatných albumov, ktoré majú podľa očakávaní skupiny spolu vytvoriť veľkolepý a jednotný celok.

Vstupenky na punk-rockové divadlo roka sa na Slovensku predávajú v sieti Eventim. Lístok na státie stojí 51,40 eura, vstupenka na státie v tzv. Golden circle 86,40 eura a VIP lístok 191,40 eura. V predaji je aj pohodlná doprava z Bratislavy priamo na miesto konania koncertu a späť. Lokalita Krieau v centre Viedne je známym jazdeckým areálom. Ideálna poloha a ľaká dostupnosť hromadnou dopravou i autom však ovál predurčili aj na miesto konania veľkých hudobných podujatí pod holým nebom. Areál pojme až 65 tisíc ľudí. Počas leta sa tu okrem Green Day zastavia aj Bon Jovi, Die Ärzte a Robbie Williams.

https://www.krieauwien.at/
https://www.eventim.sk/sk/vstupenky/green-day-wien-krieau-297219/event.html

Bon Jovi, 17. máj, Krieau Viedeň
https://www.eventim.sk/sk/vstupenky/bon-jovi-wien-trabrennbahn-krieau-290785/event.html

Green Day, 29. máj, Krieau Viedeň
https://www.eventim.sk/sk/vstupenky/green-day-wien-krieau-297219/event.html

Robbie Wiliams, 17. júl, Krieau Viedeň
https://www.eventim.sk/sk/vstupenky/robbie-williams-wien-krieau-295135/event.html

Zdroj: SKALAR ENTERTAINMENT GmbH