Grape ohlásil prvé mená na rok 2017

Píše sa 14. december 2016, bežný deň pomyslíš si. Avšak práve v tento deň náš druhý najúspešnejší festival ohlásil svojich prvých vystupujúcich.

O tom, že ho radíme v úspešnosti na druhé miesto hneď za Pohodu, svedčí množstvo ohlasov a spokojných fanúšikov z minulého roka, tak ako aj totálny ošiaľ po lístkoch. Fanúšikovia sa ešte pred zverejnením týchto mien doslova pobili o 6000 lístkov, pričom dokázali zhodiť oficiálny web. Asi niečo vetrili vo vzduchu, pretože organizátori vyšli s naozaj premakanými menami a podla našej redakcie hecli aj Pohodu. Tam ta da daaa.. Na GRAPE 2017 vystúpia:

Speváčka Aurora alias Aurora Aksnes

Dvadsaťročná speváčka, ktorá vás očarí svojím nádherným nórskym melancholicko snovým hlasom. Minulý rok vydala druhý album All My Demons Greeting Me As A Friend a poviem vám, určite je sa na čo tešiť.

Ďalej to budú tri vynikajúce kapelky ktoré sa predstavia s novými albumami:

Moderat (vydali nový album lll)

Traja elektro fajnšmekri z Berlína dali dokopy svoje projekty Modeselektor a Apparat a vznikol Moderat. Patria medzi to najlepšie čo elektronická scéna v súčastnosti ponúka a aj preto ich naša redakcia zaradila minulý rok do TOP3 čo sa elektronickej hudby týka. Boli sme na ich koncerte v Prahe, okrem skvelého hudobného zážitku si na svoje prišli aj ľudia zameraný na vizuálnu stránku koncertu. Jednoducho dokonalosť!

Metronomy (vydali nový album Summer 08)

Elektro-popík z Anglicka. Moja srdcovka a asi vystúpenie na ktoré sa tento rok teším najviac. Kapela okolo Josepha Mounta je na scéne už pekných desať rokov, počas ktorých vydala 6 albumov s hitmi ako The Bay, Reservoir, Love letters alebo novinkou Hang Me Out To Dry. Opäť si plníme sny!

Two Door Cinema Club (vydali nový album Gameshow).

Typické indiečko zo Severného Írska. Chalani ohlásili minulý rok návrat na scénu tretím albumom Gameshow, na ktorom chceli priniesť niečo úplne odlišné od pôvodných dvoch. Pozbierali aj nejaké tie ceny, zožali obrovský úspech a v auguste sa predstavia na Grape.

Päticu interpretov nám uzatvárajú vraj sladko melancholickí Cigarettes After Sex, ktorých síce vôbec nepoznáme ale už sa tešíme ako ich spoznáme. Ich vystúpenie si takisto nenecháme ujsť, keďže ich predchádzajú samé dobré chýry.

Grape 2017 sa uskutoční 11. a 12. augusta na Piešťanskom letisku. Organizátori už predstavili aj vizuál, ktorý sa po minulom nevinnom bielom prevedení, preobliekol do temnejšieho šatu. O jeho realizáciu sa postaral Matúš Bence, výborný fotograf a grafický dizajnér. Niet čo dodať, ak chceš ísť, kupuj lístok lebo pred festivalom sa opäť budú vymieňať za byty ;D

Napísal: Michal Dzubina