Grape Festival 2011: Red Bull Tourbus!

Unikátny pojazdný stage, ktorý už prešiel desiatky európskych hudobných festivalov, bude toto leto spríjemňovať aj slovenským festivalovým návštevníkom. Red Bull Tourbus sa na slovenskej scéne objaví vôbec po prvýkrát a svoju premiéru si odbije na Grape festivale na letisku Piešťany v sobotu 13. augusta 2011.

Red Bull Tourbus

Vystupujúce slovenské a české kapely patria medzi to najoriginálnejšie čo slovenská a česká scéna ponúka. V priebehu jedného dňa sa autobusovom stage predstaví niekoľko zaujímavých slovenských a českých hudobných projektov.

LINE-UP RED BULL TOURBUS NA GRAPE FESTIVALE (13.8.2011):
15:20 – 15:50 Blocksound DJs set (SK)
15:40 – 17:20 Dj Beyuz (SK)
18:20 – 18:50 Komix Battle / Dj Beyuz (SK)
20:00 – 20:50 Sci*fi*psi (CZ)
22:05 – 23:00 Tofu fighters and Soya Bitches (CZ)
24:00 – 00:50 Dj Vec (SK)
01:50 – 03:00 Substance D (CZ)

Red Bull Tourbus

BLOCKSOUND DJS – Blocksound DJ sú hudobníci z Bratislavy, ktorým už na začiatku ich kariéry učarovali tóny alternatívnej hudby. Keďže im je blízka aj klubová scéna, rozhodli sa na svojich mixpultoch miešať unikátny hudobný koktail. Ich štýlové sety tvoria indie rockové klasiky v spojení s najnovšími chuťovkami, zlepené jedinečnými „Blocksoundedits“, ktorými vedia osloviť nielen žánrovo vyhranené publikum. Vplyv na ich tvorbu mala široká škála interpretov, za ktorých sa oplatí spomenúť aspoň 70’s – Joy Division, The Clash, Blondie, David Bowie, Iggy Pop, 80’s – New Order, The Stone Roses a z 90’s – Oasis, Blur, Pulp, The Killers a iní. Ako zarytí vyznávači alternative a indie hudby sa priznávajú aj k rovnako alternatívnym počiatkom kapely. Ako tvrdia, Blocksound vznikol koncom roku 2008 v podniku Pivnička, v úplnom centre Bratislavy. Dnes do skupiny patria Marek Fekete, Alan Prekop, Juro Peták a Martin Skalský. Postupne sa udomácnili pod hradnou skalou, kde vyše roka selektovali v klube Azyl. Časom sa premiestnili do väčšieho Subclub-u, kde pravidelne každý mesiac hrávajú ako rezidentní DJs na akcii Indie Hits. Na Red Bull Tourbuse rozbalia to najlepšie čo momentálne majú a určite pridajú aj experimenty „in time“. Môžeš čakať indie rockové klasiky v spojení s najnovšími chuťovkami.

DJ BEYUZ – DJ, producer / beatmaker. Túto postavičku zrejme netreba ani predstavovať. Pod jeho rukami vznikali Hafnerove albumy. Beyuz, ktorého poznáte najmä ako Hafnerovho producenta ,alebo ako típka, ktorý má s Benem na svedomí už dva Nové životy , spolupracuje s veľkým množstvom tvorcov (Vec, Bene, Opak atď.), ktorí formujú slovenskú alternatívu, popritom si nájde čas aj vlastné projekty pod názvom Variácie.

SCI*FI*PSI – Elektronické zoskupenie Sci.fi.psi sa právom radí medzi elitné vesmírne formácie na českej hudobnej scéne. Kozmické beaty, ktoré na nás znesú, pochádzajú zo súhvezdia house, minimal a electro. Pre Sci*Fi*Psi bude vystúpenie na pozemskom Grape festivale zároveň festivalovou permiérou. ,,Mocným úderem falického elektrobiče tvoří tónovanou atmosféru lomeného prostoru, kde antihmota mìní se v elektrické pole obdìlávané rukou samotného stvořitele. Čeká vás výprava do hlubin nekonečného vesmíru, kde nemá smysl držet si čepice. Elektřina je matkou pohybu, koupající se v příbojových vlnách elektrického oceánu, tak odhoďte svršky a přisajte se na její galaktické cecíky. Bioelektřina je mléko vyvolených….dzzzzct!” www.bandzone.cz/scifipsi

TOFU FIGHTERS AND SOYA BITCHES – ,,Eštì nikto nezložil taký hit, aby sa nedal ešte trochu vytúniť.” Pražský TofuFighters&SoyaBitches kombinujú prvky inteligentného soya dídžejingu a progresívneho tofujamu. Zo starých a ošuntelých odrhovačiek tvoria nové blyštivé hity. Aktuálne sa môžu pochváliť účasťou na prvom koncerte britskej formácie HYBRID, ktorá vo februári zahrala v Prahe a pre ktorú robili support, môžete si ich pamätať aj z legendárneho Red Bull iBattle. www.myspace.com/tofufighterssoyabitches

DJ VEC – Slovenský rapper, producent a DJ, legenda slovenského hip-hopu- Hip-hopový „veterán“, ktorý to vie tak za gramcami ako aj za majkom. Na jednotku. Inak jeden z mála účastníkov legendárnej Red Bull Music Academy v roku 1999 v Berlíne. Spolu s Midim založili kapelu Trosky a v roku 1997 vydali album Trosky, ktoré bolo jedným z prvých hip-hopových albumov na Slovensku. Po rozpustení Trosiek pod vlastným menom vydal kritikou a publikom veľmi dobre prijaté album Dobré ráno s úspešným singlom Na horách. V roku 2008 nasledovalo album Funkčný veterán. Ako hosť sa objavil pri debute Indy & Wich, či platniach Čistychova, Kontrafaktu a PSH. Vec je tiež vynikajúci hip-hopový DJ, je držiteľom niekoľkých turntablistických titulov a scratchoval vo finále šampionátu DMC v Londýne.

SUBSTANCE D – Substance D je djský hudobný projekt založený v roku 2008 tromi DJ’s – Dave, Duff, Tamagotchi. V ich setoch budete počuť predovšetkým electro & dirty house, fidget a breakbeat, ale nájdete v nich aj mnoho iných štýlov. Zoskupenie Substance D ste mohli počuť na rôznych akciách po celej Českej republike – High Jump, Sound Feer, Czech Point, Hip Hop Jam, v kluboch – YES!, Cross club, Matrix, Free D Bar, Roxy, alebo priamo na ich parties – Break The Silence, Powerstation, Summer Substance, spoločne so zaujímavými hostmi ako – Far To Loud, Aquasky, ektchordz, Odissi a ďalšími. www.myspace.com/substancedproject

Viac info na www.grapefestival.sk a www.redbull.sk/tourbus

Zdroj: Grape Agency
Publikoval: Redakcia GREGI.NET