Go Techno: Nils – Po celý svoj život som bol úzko spätý s hudbou!

V piatok 10.10. v Subclube po prvý krát vystúpi dvojica z maďarskej techno scény Steam Shape. Toto duo tvoria Svetec a Nils. Ako prvého z dvojice Vám predstavíme NILSA.

Rodák z Budapešte, vlastným menom Nils Baracsi. Už v útlom veku preukazoval hudobné nadanie keď navštevoval umeleckú školu, v ktorej sa naučil hrať na piano. Nils vstúpil do maďarskej techno scény už ako 15 ročný, keď hral v legendárnom clube Kashmir. Vďaka jeho talentu sa stal pevnou súčasťou významných clubov v Maďarsku, ako je napr. A38, Dokka, Mono, Kashmír, atď.

Veľmi dôležitým momentom bolo jeho vystúpenie na MAYDAY v roku 2009, čo mu dalo veľký impulz. V roku 2010 založil rádiovú show s názvom Planet Radio show, ktorú počas 3 rokov vysielal na rádiu Justmusic FM. Relácia poslucháčom prinášala najnovšie kúsky zo štýlov techna a tech-house. Je promotérom party CONCORDE EVENT v Budapešti, na ktorej vystúpili mená ako SpeedyJ, Gary Beck, Alan Fitzpartick, Joel Mull, Luigi Madonna a mnoho iných. Nils sa steretol so Svetec-om v roku 2002 a od roku 2005 tvoria technové duo Steam Shape.

Ich vzťah a vášeň pre hudbu prerástla do spoločného hrania a produkovania, ktorému sa spolu aktívne venujú necelí rok. Pred pár dňami (22.9. 2014) vydali svoju prvú EP pod názvom Boundless na vydavateľstve Driving Forces Recordings, ktorí vlastní Sutter Cane. Duo Steam shape disponujú mimoriadne presným citom pre mix, doplnený dynamikou a jedinečným zvukom, s ktorým si zachovávajú svoj osobitný štýl pomocou 4CDJ, 2 mix pultov a inej techniky.

nils foto

10.10. prídeš prvý krát zahrať na SVK počul si niečo o slovenskom publiku
Niekoľkokrát som bol na slovenských klubových akciách, taktiež som počul chválu na vaše publikum aj od mojich priateľov, takže pre mňa má Slovensko určte dobrú reputáciu.

Dozvedel som sa, že už v útlom veku si sa naučil hrať na piano, ako si sa dostal od hry na tento nástroj k technu?
Po celý svoj život som bol úzko spätý s hudbou. Samozrejme, že s elektronickou hudbou a všetkým tým okolo som sa stretol až keď som išiel von s priateľmi. Keď sa obzriem späť, tak v tom čase nebola elektronická hudba toľko medializovaná ako teraz v Maďarsku, všetko bolo viac intímne a ja som sa do tej muziky okamžite zamiloval. Potom bolo už len otázkou času kedy začnem hrať techno aj ja. To pre mňa vždy bolo a bude ako hlavný cieľ.

3 roky, každú sobotu si vysielal reláciu Planet radio show,  koľko času ti trvala príprava jedného vysielania ?
Zvyčajne sme pripravovali program 2 mesiace vopred takže sme mohli vytvoriť vyváženú hudobnú víziu so zaujímavými umelcami.

Ako by si charakterizoval hranie Sveteca. (jeden z dvojice Steam Shape)?
SveTec dáva do muziky veľa dynamiky a energie. Máme veľa spoločných vecí čo sa týka DJingu, takže áno, mám ho rád.

Máte za sebou prvú EP Boundless na ktorú sa pochvalne vyjadril aj Adam Beyer, ako vidíte svoju spoločnú produkčnú budúcnosť ?
Máme niekoľko skvelých plánov do budúcna. Naše treky budú figurovať v kompiláciách na vydavateľstve Driving Forces, ktoré budú zverejnené počas nasledujúcich mesiacov. Taktiež máme nejaké ponuky od veľkých vydavateľstiev, čo je pre nás strašne vzrušujúce, takže v tejto chvíli naozaj pracujeme na projekte STEAM SHAPE !

Ktorý s hostí na Concorde event ti utkveli v pamäti a prečo ?
Veľmi som si užil obe vystúpenia Speedy J. Naozaj pozoruhodné chvíle sme zažili s Joseph-om Capriatim a bolo mojím potešením hrať spoločný set s Gery Back. Ale úprimne, nerád by som vyvyšoval ten najlepší moment. Každý z tých eventov mal svoju krásu a mám na ne krásne spomienky.

Pracuješ pre národnú organizáciu cestovného ruchu Magyar turizmus aké miesta by si ty odporučil turistom ?
Určite môžem odporučiť Budapešť. Taktiež je veľmi dobrodružné objavovať celú krajinu. Máme niekoľko krásnych miest ale ak preferujete rušný nočný život, hlavné mesto je pre vás to pravé.

A posledná najdôležitejšia otázka, aký alkohol máš najradšej ?
To záleží na mojej nálade. Cez noc obvykle pijem vodku so sódou alebo šampanské. Ale tak všeobecne mám rád pivo.

STEAM SHAPE môžete vidieť na party GO TECHNO 10.10.2014 v SUBCLUBE spolu s Branislavom Be, Barim a Haskym.

SOUNDCLOUND
https://soundcloud.com/nilshu
https://soundcloud.com/steamshape

FAN PAGE
https://www.facebook.com/nilsmusic.hu
https://www.facebook.com/steamshape 

10 FAKTOV KTORÉ BY STE MALI VEDIEŤ O NILSOVI
https://www.facebook.com/notes/go-techno/10-faktov-ktor%C3%A9-by-ste-mali-vedie%C5%A5-o-nils-ovi/751516184895065

FB udalosť: https://www.facebook.com/events/734486386617638/?fref=ts

gotechno10102014

Zdroj: Go Techno