Gitarové majstrovstvo Joea Satrianiho v Bratislave si nenechá ujsť ani slovenský gitarista Michal Kovalčík!

Koncert Joea Satrianiho v Bratislave si nenechá ujsť ani špičkový gitarista Michal Kovalčík! Známy slovenský gitarista a člen skupiny Indigo označil Satrianiho za majstra moderných gitarových techník!

Majster elektrickej gitary inšpiroval počas svojej kariéry mnohých špičkových gitaristov po celom svete. Jeho školou prešli aj rockové hviezdy ako Kirk Hammett z kapely Metallica alebo gitarový virtuóz Steve Vai. Fenomenálny hudobník sa Slovákom predstaví 14. októbra v bratislavskej Aegon Aréne NTC!

Bratislava si už 14. októbra naživo vychutná svetoznámeho gitaristu Joea Satrianiho a jeho nový album s názvom „Shockwave Supernova“! Medzi žiakov fenomenálneho gitaristu patria aj svetové hiezdy ako Kirk Hammett z kapely Metallica či gitarový virtuóz Steve Vai. Svetoznámy hudobník Joe Satriani očaril aj špičkového slovenského gitaristu Michala Kovalčíka zo skupiny Indigo.

Chapman_Joe_Satriani_5973

„Joea Satrianiho poznám už 25 rokov, zaevidoval som ho ako učiteľa Kirka Hammetta z Metallicy a Stevea Vaia, ktorí sa určite aj cez tohto pána učiteľa prešupli do ďalšej ligy. Musím povedať, že dodnes je pre mňa jeho tvorba veľmi solídna inštrumentálna muzika bez nejakého okázalého predvádzania. Proste veľké majstrovstvo, remeslo ako hrom. Neviem, či je to v jeho talianskom pôvode, ale napriek tomu, že je to z veľkej časti inštrumentálna hudba, stále ostáva pri pesničkovosti,“ vysvetlil Michal Kovalčík.

Špičkový gitarista a multiinštrumentalista Joe Satriani predstaví v bratislavskej Aegon Aréne NTC  publiku svoj 15-ty album s názvom „Shockwave Supernova“. Majster elektrickej gitary dokonca profesionálne inšpiroval aj Michala Kovalčíka, ktorý sa na koncert v hlavnom meste Slovenska veľmi teší. Joe Satriani odpáli gitarovú šou spoločne s ďalšími vynikajúcimi hudobníkmi – klávesákom Mikeom Keneallym, basgitaristom Bryanom Bellerom a bubeníkom Marcom Minnemannom.

„Roky dozadu som odoberal časopis Guitar a Satriani tam mal pravidelne pesničky, nie, že by som sa ho snažil napodobňovať, ale vždy som si pozeral, čo robí. On bol veľký majster moderných techník, všetky tie veci, ktoré poznáme vo vycizelovanej podobe od Steva Vaia, tak Joe Satriani začínal. Keď budem mať voľno, stopercentne na koncert pôjdem, je to proste fenomenálny človek. Aj ľudsky na mňa pôsobí prívetivo, príjemne, aspoň z toho, čo som si o ňom prečítal a videl nejaké rozhovory, je to solídny chlapík,“ uzavrel s úsmevom Michal Kovalčík.

Joe Satriani patrí k najväčším gitarovým ikonám od roku 1987, kedy prerazil s albumom „Surfing With The Alien“. Na konte má 10 miliónov predaných albumov a 14 nominácií na Grammy. Svetové legendy ako napríklad Mick Jagger či Deep Purple si vďaka dokonalej technike hry na gitaru Joea Satrianiho pozývali na turné. Okrem G3 vytvoril Joe Satriani v roku 2009 aj úspešnú formáciu Chickenfoot, v ktorej spojil sily so Sammym Hagarom a Michaelom Anthonym z Van Halen a s Chadom Smithom z Red Hot Chili Peppers. Jeho album „Unstoppable Momentum“ z roku 2013 sa umiestnil na 42.mieste v hitparáde najpredávanejších albumov v USA Billboard 200. V ďalších deviatich krajinách figuroval v TOP 100.

Európska časť turné k novému albumu „Shockwave Supernova“ vypukne 17.septembra vo Francúzsku a bude pokračovať 30-timi koncertami po celom svete. Nenechajte si ujsť bratislavský koncert prvotriednych hudobníkov 14. októbra 2015. Vstupenky si môžete zakúpiť prostredníctvom www.predpredaj.sk alebo www.ticketportal.sk.

https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/3871/joe-satriani
https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=21017

Zdroj: Propaganda House s.r.o.