GIRAFFAGE + XXYYXX sa predstavia 3. októbra v Nu Spirit clube!

V stredu 3. októbra sa uskutoční ďalší z koncertných večerov pod hlavičkou Real Something odohrávajúci sa tentokrát v bratislavskom Nu Spirit Clube. 

Pozvanie prijali dvaja mladí talentovaní Američania Giraffage z Kalifornie a XXYYXX z Floridy.  Po tom, čo na labeli Kitsuné vydali spoločný track Even Though, vydávajú sa na spoločné 33-dňové európske turné so zastávkou v Bratislave.

GIRAFFAGE /usa

Zasnené popové melódie s hiphopovými beatmi, opakujúce sa sample vokálov na atmosferických zvukových plochách, hudba zanechávajúca v poslucháčovi pocity melanchólie či nostalgie…

To všetko tvorí hudobný mix s nálepkou Giraffage. Pod týmto pseudonymom sa skrýva 21-ročný multi-inštrumentalista a producent Charlie Yin zo San Francisca. Minuloročný album Comfort, ktorý bol výborne prijatý kritikou i fanúšikmi, ho zaraďuje do rovnakej ligy ako sú Shlohmo či Baths.

V lete si stihol zahrať napríklad aj na festivale Roskilde, teraz vyráža na európske turné. Ak patríte medzi fanúšikov Boards of Canada či Mount Kimbie, nemali by ste si nechať ujsť jeho jediné vystúpenie u nás.

https://giraffage.com
https://giraffage.bandcamp.com
https://soundcloud.com/giraffage
https://www.facebook.com/giraffage

XXYYXX /usa

Keď sa Marcela Everetta, 16-ročného producenta z Orlanda pôsobiaceho pod menom XXYYXX, spýtali ako by definoval svoj štýl, odpovedal im, že „post-internet“ je jeho najobľúbenejší žáner.

Jeho tvorba sa len ťažko opisuje slovami, mohli by sme však povedať, že hladko stiera nejasné hranice medzi dubstepom, chillwave a future hip hopom. Vysamplované vokály, experimenty s rôznymi filtrami a efektami, občas temné nálady môžu niekedy evokovať Jamesa Blakea či atmosféru Buriala, inokedy zas pripomínajú J Dilla či Teebsa. XXYYXX vydáva na Relief In Abstract Records, kde mu minulý rok vyšiel dlhohrajúci rovnomenný album.

V uplynulých mesiacoch sa teší vlnám pozitívnej kritiky na weboch a hudobných blogoch ako XLR8R, The Needle Drop, Earmilk, Indie Shuffle, Birp a mnohých ďalších.

https://xxyyxx.bandcamp.com
https://www.facebook.com/frofimusic

https://soundcloud.com/xxyyxx

https://music.reliefinabstract.com

Pred a po koncertoch zahrajú rezidentní Djs Nu Spirit Clubu – Superskank a Nowhere Man.

Zdroj: Real Something