Ginny Andro vydává debutové album A!MEN

Popový underground nebo alternativní mainstream. Tak by se dala ve zkratce popsat první sólová deska, kterou po třech singlech a téměř šesti letech příprav nyní vydává Ginny Andro, nechvalně známá avantgardní postava nejen pražské hudební scény.

Po ukončení projektu Ginny Andro Syndrome a několikaleté odmlce se Ginny Andro vrací na scénu, tentokrát sólově. Deset písní alba nazvaného A!MEN představuje pestrou směsici temného popu, rocku a industrialu okořeněnou elektronickými prvky sahajícími od 80s soundu až po současný hyperpop či nu-rave. Místy extravagantně rozverné a jindy zase značně osobní texty nabízí posluchači vhled do jednotlivých aspektů rozmanité osobnosti Ginnyho Andra.

“Deska vznikala v různě dlouhých intervalech během posledních téměř šesti let, songy tak hudebně i textově zachycují jednotlivé etapy mé existence i občasné neexistence, myslím, že právě délka celého procesu tvorby alba se výrazně odráží v proměnlivosti nálad a rozmanitosti mého debutového díla,” líčí Ginny Andro.

Deska vychází 28. 4. 2023 pod hlavičkou labelu Dayspeed Music, nahrána byla v Megahit Lair Studiu Daniela Šubrta, který je pod ní podepsán i jako producent, o mastering se postaral Risto Sokolovski a cover art vytvořil malíř David Kolovratník.

Vedle Ginnyho, který kromě zpěvu nahrál i většinu nástrojů, na desce spolupracovali klavírista Vojtěch Libich známý především jako frontmant kapely Burning Steps, cellistka a zpěvačka Terezie Kovalová a vokalistky Šárka Dreiseitelová a Monika Holá.

Všichni tito hosté rovněž vystoupí na premiérovém koncertu, který proběhne 12. 5. 2023 v pražském Futurum Music Baru, kde Ginny Andro, doprovázen živou kapelou, představí svůj nový repertoár a pokřtí právě vydanou desku.

Album vyšlo zatím digitálně, fyzické vydání na vinylu, stejně jako vydání videoklipu k singlu Crowd Goes Crazy, mohou fanoušci popdpořit v právě probíhající sbírce na platformě Donio.cz: https://www.donio.cz/ginny-andro-a-men

Link na album na streaming platformách: https://bfan.link/ginny-andro-a-men
Link na FB event křtu desky 12. 5. ve Futurum Music Baru: https://www.facebook.com/events/1663366497455131
Facebook: https://www.facebook.com/ginnyandroofficial
Twitter: https://twitter.com/GinnyAndro
Instagram: https://www.instagram.com/ginnyandro

Zdroj: TS