Get Explode sú späť! V piatok vystúpia v Prešove!

Elektro-punkoví šialenci Get Explode sa vrátili na pódiá po takmer úplnej výmene členov. Bubnujúci frontman Laco Kováč sa rozhodol oživiť Get Explode. Veľkým prekvapením je obsadenie Martina Konráda, legendou v rámci žánru je tretím členom Ďuro The Dark.

Get Explode nahrali pred nedávnom v novom zložení skladbu Breaktrough Situation. Pesnička poctou hardcoreovej legende Testimony, v ktorej Laco Kováč účinkoval ešte v deväťdesiatych rokoch. Táto cover verzia sa objavila aj na Tribute albume kapely Testimony.

Get Explode kĺbi vo svojej tvorbe založenej na živých nástrojoch agresiu, tribe, drum´n´bass a elektronickú hudbu. V piatok sa skupina predstaví na klubovom koncerte v Prešove. Práve v tomto meste skupina oslovila množstvo fanúšikov, keď hrala minulý rok na Dobrom Festivale. „Prešov je absolútna top základňa pre Get Explode a mňa osobne, pretože všetky koncerty, ktoré som tu odohral s hociktorou kapelou, boli vždy úžasné. Kapela cíti, že sú ľudia súčasťou nielen vystúpenia, ale aj celej šou a dokážu vytvoriť ten správny kotol,“ priznáva Laco Kováč.

Koncerty Get Explode sa vždy vyznačovali energickou šou. V aktuálnom zložení si pripravili pre fanúšikov opäť niečo navyše. „S Martinom Konrádom sa meníme počas koncertu za bicími, striedame sa na gitare a pri perkusiách. Ďuro The Dark bol pre mňa vždy otcom dark elektro scény na Slovensku a tiež sa ako prvý objavil s videoklipom k pesničke Feed na MTV,“ dodáva bubeník.

Skupina Get Explode vystúpi v piatok 22. februára 2013 v prešovskom klube 1898. V úlohe predskokana sa predstaví inštrumentálne trio Fúzy Múzy, ktoré mieša psychedeliu, punk a rock. Lístky sa dajú zakúpiť v predpredaji za 4eurá priamo v klube. Na mieste bude stáť lístok 5 eur.

Skladby Get Explode si môžete stiahnuť bezplatne na facebook.com/getexplodeofficial

https://soundcloud.com/lacokovac/get-explode-breaktrough

Zdroj Get Explode, Edo Kopček