Gastronomický festival Aróma si vás tento rok získa nie len jedlom, ale aj špeciálnym programom, v ktorom sa predstavia známi šéfkuchári či hokejisti.

K začiatku jesene v Trenčíne už tradične patrí gastronomický festival Aróma. Tretí ročník podujatia s podtitulom Festival vôní, chutí a zážitkov sa tento rok uskutoční 11 – 12. septembra 2020 pri Dome Armády (Posádkovom klube) v Trenčíne. Návštevníkov privíta každý deň v čase 11.00 do 21.00 h.

Pre nadšencov gastronómie organizátor zabezpečil predajcov výnimočných jedál, nápojov a produktov. Sortiment výberových káv, čokolád, pív a vín a koncept vôní a chutí tento rok osviežia aj predajcovia korenín či konopných produktov, z jedál najmä špeciálne indické menu či pastrami.

Obohatenie festivalu o novinky však neznamená, že si návštevníci nebudú môcť vybrať i z obľúbených pokrmov, ktoré bývajú súčasťou streetfoodových festivalov. Rozhodovanie sa medzi slovenskými buchtami, plnenými donutmi, holandskými palacinkami, bubble wafflami, chutnými burgrami, hot-dogmi, hranolkami, podpecníkmi, šporheltníkmi a ďalšími pochúťkami určite nebude jednoduché.

V rámci sprievodného programu bude Aróma v tomto roku najbohatšia za celú svoju trojročnú históriu.

Návštevníkov festivalu čakajú kuchárske prezentácie s Michalom Škorcom a hokejistami z HK Dukla Trenčín či Lukášom Guzmanom. Ten pripraví lahodnú paellu spolu s Vojtom Artzom, šéfkuchárom spoločnosti Metro Cash & Carry Slovakia, ktorý pôsobil počas desiatich rokov v popredných bratislavských reštauráciách a hoteloch, je držiteľom viacerých prestížnych ocenení v gastronomických súťažiach a známy z televíznych relácií. Pred pár rokmi sa stal prezidentom Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a ambasádorom Woldchefs without Borders WACS – charitatívnej zložky Svetovej organizácie kuchárskych asociácií. V roku 2018 mu bolo udelené tiež ocenenie Gurman Award za celoživotné dielo a prínos pre slovenskú gastronómiu.

Okrem toho sa tohtoročný program Aróma festivalu zameria aj na príbehy úspešných podnikateľov v slovenskej gastronómii. Svoje cesty od zrodenia nápadu až po vybudovanie úspešnej značky odprezentujú spoluzakladateľ bistra Otto Bratislava Robert Nagy, majiteľ reštaurácií Brasserie La Marine a TheMA Ján Vlčko či šéfkuchár a majiteľ cateringovej spoločnosti Empresa catering & events Lukáš Guzman.

V diskusii o podnikaní v gastronómii na Slovensku sa okrem niektorých z už uvedených hostí zúčastní aj riaditeľ pre HoReCa segment Michal Chudík z Heineken Slovensko či Michal Kucharovič, majiteľ trenčianskej firmy Oleamo, ktorá dodáva na slovenský trh kvalitné olivové oleje.

Zaujímavú prezentáciu o kakau a zodpovednom podnikaní prinesie KakawCo+ a deti si budú môcť pozrieť a vypočuť Čokopríbeh. Piatkový a sobotný večer zavŕšia hudobné vystúpenia – v Trenčíne obľúbený gitarista Juraj Holoda a DJ zo zoskupenia Gramophon Brothers, ktorí sa špecializujú čisto na originál šelakovú produkciu – platne od roku 1960.

Organizátori radi privítajú širokú verejnosť, ktorá si vie vychutnať kvalitné jedlo a nápoje, ako aj študentov či odborníkov pracujúcich v rôznych oblastiach gastronómie.

Vstup je voľný, príďte zažiť vône, chute a atmosféru Arómy. Ročník 2019: http://aromafestival.sk/referencie/aroma-2019/

Viac informácií: www.aromafestival.sk a https://www.facebook.com/events/422777558679349

Zdroj: TS