Gaspar Noé a jeho fyzická láska. Kontroverzný film Love vchádza do distribúcie.

Láska vo všetkých podobách. A najmä tej fyzickej. Argentínčan Gaspar Noé po filmoch Zvrátený či Vojdi do prázdna prichádza do slovenských kín s novým titulom LOVE.  Žiadni dabléri, žiadni známi herci. V tejto snímke totiž nie je nič simulované. Všetko je skutočné a mládeži je film neprípustný.

Murphy žije v byte so svojou priateľkou a ich synom. Kedysi však žil len pre Electru. Ich vášnivý a intenzívny vzťah trval dva roky a bola láskou jeho života. Teraz však zmizla a on sa v myšlienkach vracia k tomu, čo ich kedysi spájalo a aj k tomu, čo ich rozdelilo.

LÁSKA stojí mimo dobra a zla. LÁSKA je genetická potreba. LÁSKA je zmenený stav vedomia. LÁSKA je tvrdá droga. LÁSKA je duševná choroba. LÁSKA je mocenská hra. LÁSKA presahuje ľudské ja. LÁSKA je oslepujúce svetlo. LÁSKA je sperma, tekutiny a slzy. Erotická melodráma LOVE je najnovším počinom režiséra menom Gaspar Noé. Vlnu kontroverzie vzbudzujú otvorené erotické scény, film sa totiž pohybuje na hranici artovej melodrámy a pornografie. „ Chcel som nakrútiť, čo si filmový svet dovolí len zriedka, či už z komerčných alebo právnych dôvodov: chcel som nakrútiť zamilovanosť v celej jej živočíšnosti. Odtiaľ totiž u väčšiny párov príťažlivosť pramení. Mojím východiskom bolo ukázať intenzívnu vášeň ako niečo prirodzené – animálne, hravé, veselé, bolestné. Na rozdiel od mojich doterajších filmov nie je o ničom inom než o citovom násilí a milostnej extáze,“ hovorí o svojom filme Noé.

Na rozdiel od iných eroticky ladených snímok posledných rokov, vo filme LOVE neuvidíme žiadnu známu tvár. Nie asi ľahké nájsť hercov, ktorý by sa pustili do tak odvážneho projektu. Gaspar Noé nechcel použiť dablérov, chcel mať všetko skutočné. S výberom je spokojný. „ Ešte viac ako v mojich predchádzajúcich filmoch za výsledok vďačím odvahe a dôvere hercov: Aomi, Klare a Karlovi, ktorí s radosťou súhlasili, že sa ujmú troch hlavných rolí. Vďaka ich odhodlaniu, talentu a charizme, je nakoniec film LOVE stokrát lepší, ako som vôbec dúfal.“

x-default

Režisér sa rozhodol s filmom vyhrať do posledného záberu, divákom ho dokonca ponúka nielen v 2D ale aj v 3D verzii. Chcel tak docieliť čo najintenzívnejší zážitok, diváka vtiahnuť do deja a pomôcť mu tak stotožniť sa s hlavnou postavou. V tejto verzii ho môžete vidieť aj vo vybraných kinách na Slovensku. Premiéru má 5. novembra.

Zdroj: Asociácia slovenských filmových klubov