Gabrielle Aplin ovládla digitálny predaj singlov v Anglicku!

Talentovaná GABRIELLE APLIN má najsťahovanejší singel v Británii! Jej prerábka  The Power Of Love vedie rebríček  iTunes na ostrovoch…

Pieseň The Power Of Love nahrali  v 80. rokoch slávni Frankie Goes To Hollywood, v decembri 1984 s ňou ovládli singlový rebríček vo Veľkej Británii. O takmer tri dekády neskôr sa skladba do hitparády vracia, tentokrát v podaní dvadsaťročnej speváčky. V oficiálnom Top 40 singlov je teraz na šiestom mieste.

Gabrielle Aplin doposiaľ vydala niekoľko EP dosiek. Debutovala v roku 2010, keď digitálne šírila Acoustic EP. Neskôr pridala ďalšie dve kratšíe platne, aby začiatkom tohto roku podpísala zmluvu s Parlophone. V decembri 2012 mala vydať ďalšiu EP, ale do plánov zasiahla ponuka na spoluprácu na vianočnú charitatívnu kampaň spoločnosti  John Lewis. Špeciálne pre ňu speváčka naspievala cover-verziu  The Power Of Love.

„Mala som strach,  ako na moju verziu zareagujú fanúšikovia originálu. Potom som hovorila s Holly Johnsonom z Frankie Goes To Hollywood a ten ma pochválil,“ zverila sa Gabrielle Aplin v rozhovore pre BBC.

Zdroj: EMI Slovak Republic