Gabriel „Angel“ Vohlárik: Spevácka kariéra sa dá rozbehnúť aj po štyridsiatke.

Klip ku svojej novinke Tak blízko vytvoril z videí, ktoré mu zasielali známi aj neznámi ľudia.

Trnava dala slovenskej populárnej hudbe hneď niekoľko známych mien –  pochádza z nej Robo Opatovský, Dominika Mirgová, Bystrík či skupina Supple People. Trnava je tiež rodiskom a miestom pôsobenia bubeníka a speváka Gabriela Vohlárika, ktorý na počesť svojej starej mamy Angely používa umelecké meno Angel.

Dobrý bubeník je veľkou vzácnosťou, niet divu, že Gabo počas svojej doterajšej kariéry spolupracoval s množstvom interpretov. Je medzi nimi Misha, Robo Papp, Robo Opatovský, Martin Madej, skupina Save The Cookie, dokonca aj britská legendárna skupina Hot Chocolate či spevák Chris de Burgh. Zaujímavou skúsenosťou pre Angela bola ponuka medzinárodnej agentúry byť jednou z tvárí v klipe Robbieho Williamsa ku skladbe Lovelight

Už na prelome milénií bol členom skupiny Supple People, hral v nej na bicích a prvýkrát dostal príležitosť predstaviť sa aj ako spevák. Jeho všestranný talent odvtedy využíva množstvo ďalších známych slovenských interpretov – na koncertoch sprevádza Svetlanu Rymarenko, bubnuje a podieľa sa na aranžoch v kapele Bystrík Banda, spolupracuje s rapperkou Martinou Fabovou známou pod umeleckým menom Fejbs a jeho meno objavíte aj na albumoch ďalšej populárnej mladej rapperky Simy.

„Prvýkrát som ju videl na vystúpení ešte na Základnej  umeleckej škole v Trnave, oslovil ma jej prejav, mala zapamätateľný hlas. Asi po polroku sa objavila u mňa v štúdiu s hráčom na klávesy Tomášom Gajlíkom a odvtedy spolupracujeme. Odohral som s ňou koncert aj v dobe, keď ešte zďaleka nebola taká populárna ako dnes a Tomáš mi navyše ponúkol spoluprácu na mastrovaní Siminých skladieb. Som naozaj rád, že som mal napokon možnosť byť pri vzniku jej doterajších troch albumov.“

Gabriel „Angel“ Vohlárik má však ambíciu sprostredkovať milovníkom hudby aj vlastné postoje zrelého muža. Nahral už niekoľko skladieb, medzi nimi aj duetá s Kateřinou Petráňovou a Sandrou Urbančíkovou, pozoruhodný úspech dosiahol s vlastnou skladbou  Prisahám.

Jeho poslednou novinkou je singel Tak blízko, postaral sa v ňom o hudbu, text, spev, bicie i o video. Na jeho výzvu na sociálnych sieťach, aby mu známi aj neznámi ľudia poslali svoje krátke videá symbolizujúce radosť a lásku, ich zareagovalo niekoľko desiatok. Z nich potom vytvoril optimizmom nabitý klip.

„Použil som videá, ktoré mi boli na prvý pohľad blízke, asi najviac sa mi páčil krátky klip s matkou a dcérou. Bolo úžasné vidieť, že aj v dnešnej dobe je tento rodinný vzťah veľmi blízky a plný citov. Aj mnohí ďalší ľudia boli ochotní bez problémov týmto spôsobom v mojom videu účinkovať. Moja skúsenosť hovorí, že ak oslovíte ľudí s témou láska, nestretnete sa s odmietnutím,“ dodáva Angel.

Spievajúci bubeník v súčasnosti už pracuje na ďalších nových pesničkách a pravidelne sa stretáva s ďalšími nielen trnavskými muzikantmi na klubových jam sessions, ktorých zmyslom je vytvoriť a udržiavať hudobnú komunitu. Umelci si tu môžu navzájom vymieňať  skúsenosti a názory na hudbu.  „Ich história sa začala hádam pred dvadsiatimi rokmi, v Piešťanoch ich iniciatívne rozbiehal nebohý Dodo Šošoka. Dnes fungujú aj v Trnave, projekt je otvorený pre kohokoľvek, kto ovláda hudobný nástroj a je pripravený spolupracovať s ostrieľanými hudobníkmi, ako napr. Michal Bugala, Richard Gajlík alebo Andrej Urminský.“

Zdroj: TS