FUTBALISTKY SPARTAKA MYJAVA ZNOVA NA NÁVŠTEVE U NEYMARA. PO BRAZÍLII VYCESTOVALI DO PARÍŽA.

Svetové finále Red Bull Neymar Jr’s Five 2019 vyhrali v júli slovenské futbalistky z tímu Spartak Myjava. K brazílskemu víťazstvu, nezabudnuteľným zážitkom a priateľskému zápasu s Neymarom pridali pred pár dňami ešte jednu časť vybojovanej odmeny: na štyri dni si odbehli do Paríža, kde si okrem tradičných turistických zastávok urobili aj pár futbalových.

Najlepší ženský tím turnaja sa v hlavnom meste Francúzska spojil s majstrami z Maďarska. Spolu si pozreli ligový zápas Paríž Saint Germain proti Nantes, absolvovali prehliadku domovského štadiónu PSG Parc des Princes a nazreli aj do zákulisia, kde sa opäť stretli s najdrahším futbalistom planéty. Súčasťou návštevy bolo aj odovzdanie cien najužitočnejším hráčom. Na Slovensko si toto ocenenie odniesla Andrea Bogorová. 

Paríž si celý tím z Myjavy užil, hovorí Zita Baníková: „Na stretnutie s Neymarom sme síce nemali až toľko času ako v Brazílii, ale stihli sme fotenie aj točenie a podpísal sa nám na dresy. Veľkým spestrením a plusom boli hlavičky.“ Hlavičkovú výzvu si Neymar dal s takmer dvadsiatim ľuďmi v miestnosti a na záver to mal zakončiť zásahom do koša. To, či sa mu to podarilo, si môžete pozrieť vo videu na webe redbull.sk/neymar. 

TURNAJ RED BULL NEYMAR JR’S FIVE AJ V ROKU 2020 

Šancu zahrať si o miestenku na šampionát v Brazílii budú mať hráči a hráčky zo Slovenska opäť aj v roku 2020. Kvalifikačné turnaje Red Bull Neymar Jr’s Five pôjdu z Košíc cez Banskú Bystricu a Žilinu až do Bratislavy a dva najlepšie tímy si vybojujú účasť na svetovom finále.

NEWS FROM THE WORLD OF RED BULL 

Tiež patrí futbal medzi vaše najobľúbenejšie aktivity a chceli by ste byť v hre o postup do Južnej Ameriky? Tak poďte do toho! Registrácia sa spustí už čoskoro, takže zatiaľ máte čas dať dokopy tím snov a začať trénovať: „Určite by som všetkým odporučila prihlásiť sa a vyskúšať si to! Je to super turnaj plný úžasných ľudí, ktorý si všetci užijú. Silnou motiváciou je určite možnosť dostať sa až do Brazílie, ktorá je kolískou futbalu. Stretnete tam hráčov a hráčky z celého sveta, zahráte si proti nim a to vás zase iba posunie o level vyššie. Bolo to nezabudnuteľné a určite by som si to rada znova zopakovala,“ sumarizuje Zita Baníková. 

Viac informácií o turnaji a spustení registrácie nájdete na redbull.sk/neymar. 

ČO JE TO RED BULL NEYMAR JR’S FIVE 

Globálny turnaj brazílskeho útočníka Neymara Jr prostredníctvom futbalu spája celý svet. Pravidlá hry sú jednoduché – zápasy sú rýchle, technické a trvajú maximálne desať minút. Hrá sa na malom ihrisku, bez brankára, piati na piatich. Keď jeden tím skóruje, ten druhý prichádza o hráča. Turnaj dáva priestor tímom zo všetkých kútov sveta – mužským, ženským aj zmiešaným. 

Red Bull Neymar Jr’s Five ma za sebou štyri úspešné ročníky a v roku 2019 sa do neho zapojilo viac ako 40 krajín a takmer 100 000 hráčov. Na Slovensku prebehol po druhý raz. Prvé miesto v národnom finále zabezpečilo dvom tímom (Spartak Myjava a Thisimysen) účasť na svetovom šampionáte v brazílskom Praia Grande, z ktorého si víťaznú trofej zo ženského turnaja odniesli práve Myjavčanky. 

Zdroj: Red Bull