Funkový kabaret s A Conto a DJ Horníkom.

Už budúci 12.10.2013 sa v staronovom klube Ozy Night Club odohrá veľká funky párty, spojená so živým koncertom legendy tohto žánru.

Funky formácia A Conto funguje už od osemdesiatich rokov a patrí k zakladateľom a kultom funky hudby v Československu. Kapela vystupovala v klube Ozy Night Club už dva krát a zakaždým pripravila tú správnu funky atmosféru. Funk nie je prirodzený len afroameričanom, ale existencia A Conta je dôkazom, že aj na Slovensku sú schopné skupiny pre ktorých je tento rytmus a melódia ovplyvnená kapelami ako Kool & The Gang, Earth, Wind & Fire či George Clinton či James Brown prirodzená.

https://www.youtube.com/watch?v=_UA9UwT-e1w

Tvorba A Conto v sebe spája silný dôraz na divoký rytmus, ktorý je podporený intenzívnou basovou linkou a výrazné melódie upravené v pestrofarebných dychových aranžmánov podopreté emotívnymi vokálmi so silnými sloganmi v textoch. To všetko s dôrazom na tanečnosť, ktorý sa nevytratila ani po rokoch v tvorbe tejto legendy.

O after párty sa postará známy zberateľ funkových platní a vinylov – človek s čuchom na staré perly aj nové hity – DJ Peter Horník. Ten už vystupoval s interpretmi ako Kmeťovci, Duo Gitanas, Samo Tomeček a ďalší. Jeho persóna patrí k stálym exponátom Ozy Night Clubu.

Profil skupiny A Conto

Skupina vznikla v roku 1984 na troskách kapely WATT z iniciatívy bratov – vokalistov Stankovičovcov. Milovali funky a chceli propagovať na Slovensku tento dovtedy chýbajúci žáner. Personálne zloženie sa menilo a za ten čas sa vystriedalo v ňom niekoľko vynikajúcich hudobníkov – Marek Minárik, Emil Frátrik, Ľuboš Horák, Otto Kollman, Maroš Hečko a ďalší. Vystupovali po celom Slovensku a strednej Európe. Zúčastnili sa Bratislavskej lýry v legendárnom ročníku 1990 a bývali častým hosťom Bratislavských jazzových dní. Medzi najvýznamnejšie úspechy patrí predskokanstvo zahraničným funky legendám –

Level 42 a Kool & The Gang. Členovia kapely pôsobili aj ako štúdioví a koncertní hráči Richardovi Műllerovi, Jankovi  Lehotskému, Elánu či Lucie.

Kapela si dala na osem rokov pauzu a až v roku 1999 začala opäť spolu fungovať.

A – Conto; DJ Horník – 12.10.2013 – začiatok 21:00 – Ozy Night Club (Hotel Junior – Štrkovec) – Do polnoci bude v klube akcia na Vodku, Captain Morgain, Ballantine´s za 1,50
FB Event – https://www.facebook.com/events/453031294809638/?ref=22

CKM

Zdroj: MusicPress Production