Fun rádio Dohoda 2011: Reportáž!

My vám hráme, vy sa zabávate. Dohoda? Po prvé, po druhé, po tretie. Týmito slovami sa štartoval tretí ročník Fun rádio Dohoda letného žúru.

A že to bola párty ako sa patrí, zistil každý, kto sa prišiel pozrieť v sobotu 16.júla 2011 na plážové kúpalisko Štiavničky v Banskej Bystrici. Nielen pozrieť. Návštevníci tohto jednodňového festivalu mali možnosť vyskúšať si rôzne atrakcie, súťaže na pódiu, vyhrať zmenu imidžu či nový telefón.

Fun rádio Dohoda 2011

Najpodstatnejšia časť Dohody však predsa len prebiehala na pódiu. Moderátori Marcel s Juniorom vyzabávali svojimi rečníckymi vsuvkami celé publikum. Ich humor rozvičil bránicu nejednému účastníkovi. Trefné reakcie na rôzne podnety sú snáď už legendárne a kto ich naživo nezažil, musí to napraviť. Táto možnosť sa ešte naskytne na Kamennom Mlyne a v Poprade. V prípade, že túžite po tohtoročnom zelenom Dohoda tričku, nekričte „Ujo aj sem“, nepochodíte.

Prejdime však k tým, ktorí zabávali svojou hudbou, ktorí tiež priniesli dobrú náladu a roztancovali fanúšikov slovenskej hudby.

Fun rádio Dohoda 2011

Ako prvá sa predstavila skupina Bora Bora, po nej nasledoval superstárista Denis Lacho. V týchto chvíľach diváci ešte posedávali na dekách a chytali bronz. Ako náhle sa však na pódium postavila kapela Gladiátor, priestor pod ním sa značne naplnil.

Chalani tento rok oslavujú dvadsiate výročie a patrične k tomu poskladali aj playlist. Dovolím si byť subjektívna, ich vystúpenie bolo pre mňa osobne vrcholom celého dňa. Miko a spol. zahrali od „In your head“ cez „Slovenskú“, „Lásku“ až po „Hlavu maj hore“ . Takto si predstavujem hudobníkov, ktorí myslia na všetkých svojich fanúšikov.

Fun rádio Dohoda 2011

Po Gladiátoroch sa na pódium ukázala ďalšia nitrianska kapela. Horkýže Slíže. Neomylne odštartovali svoj koncert hitom týchto dní „Mám v p… na lehátku“. Slíže rozpútali pravé festivalové šialenstvo. V týchto chvíľach už nikto nemohol pochybovať o tom, že tento deň môže dôjsť len to zdarného konca. Chalani odohrali všetky zaručené hity ako „Logická hádanka“, „L A G song“, „Silný refrén“ či „Traja spití roboši“.

Malou zvláštnosťou bolo, že organizátori zaradili do programu po Slížoch Mira Jaroša s kapelou. Mierne zmiernenie tempa však neubralo na dobrej nálade a spokojné publikum bolo na záver obdarované Mirovým albumom.

Fun rádio Dohoda 2011

Vo chvíli, keď sa pred divákov postavila už tretia nitrianska kapela sobotňajšieho žúru, opäť sa kričalo, jasalo, skákalo. Desmod dokázal, že vie rozblázniť každé publikum. Hity ako „Vitajte na konci sveta“, „Zhorí všetko čo má“ či „Hemoroidy“ odspievalo s nimi takmer každé hrdlo v areáli.

Desmod vystriedali „Smajli“. Ivan Taslér a spol. predviedli svoje muzikantské umenie. Im človek naozaj verí to, čo predvádzajú pred svojim fanúšikmi. Každé gesto, každý tón. Ani tu sa ich vystúpenie nezaobišlo bez najväčších hitov „ Nepoznám“, „Veselá pesnička“, „Exotika“ či aktuálneho singla „Veľa lásky“.

Fun rádio Dohoda 2011

Akonáhle sa na pódiu objavili chalani z Polemicu bolo jasné, že roztancovaný dav sa už nebude dať zastaviť a pri tónoch reggae a ska sa poberie do finále sobotňajšej noci. Skladby „Yes, you are right“, „Safari“, „Svetlá mesta“ či „Hora vysoká“ vynikajúco ukončili slovenskú časť Fun Rádio žúru v Banskej Bystrici.

Po nich prišli na rad hostia z Čiech – Verona. Po ich letnom disco vystúpení sa všetci prítomní ostali ešte zabávať na skvelom mixovaní DJ-a Milana Lieskovského.

Fun rádio Dohoda 2011

Náročný sobotný žúr možno charakterizovať veľmi výstižne. Dohodli sme sa, že na Dohode je vždy „fun“. Práve preto si ju snáď o rok opakujeme.

Napísala: Ľudmila Richnavská
Foto: Jana
Publikoval: Redakcia GREGI.NET