FREQUENCY hlásia druhým singlom Bauhaus vydanie silného debutu!

Vranovská kapela Frequency, ktorá pred rokom zaujala pesničkou aj videoklipom z vtáčej perspektívy Red´O´Metry,  má nový singel Bauhaus. Novinka predznamenáva marcový príchod debutového albumu, ktorý má ambície stať sa najvýraznejším domácim debutom posledných rokov.

Bauhaus v podaní Frequency nie je o architektúre, ako sa na prvý pohľad môže zdať, nakoľko ide o všeobecne známy pojem. Je to príbeh chlapca, ktorý sa stal vojakom a Bauhaus je „vojnová zóna, v ktorej bojoval. Do piesne som zakomponoval detstvo aj dospelosť a rozdiel medzi nimi. Je to taká tá problémová pieseň,“ približuje tému pesničky Majo Jenčo z Frequency. Mladých fanúšikov môže prekvapiť, že má skladba vojnový charakter, pretože minimálne u nás nie je povinná vojenská služba už niekoľko rokov. „Vojnu spomíname vo viacerých piesňach. Možno preto, že ju tak nemáme radi. Každopádne sa v našich textoch nachádza veľa z nášho detstva a tak veľa vymysleného, až mi to príde ako rozprávková kniha. Som a stále budem za svetový mier.“

Frequency Bauhaus_by ryon

Pri prípravách na natáčanie videoklipu k tejto skladbe, ktorý kapela zverejní čoskoro, si hudobníci dokonca zabezpečili vojenské uniformy z bývalej ČSFR. „Moja teta nám ich trochu upravila. Ostali nám v šatníku a určite v nich odohráme aj nejaké koncerty,“ dodáva.

Freguency aktuálne dokončujú debutový album, ktorý vyjde v priebehu marca. Kapelu založili Mário Jenčo (spev, klávesy), Marek Nguyen (basgitara), Dominik Šandor ( gitara, vokály) a Filip Zubko (bicie). Skupina sa formovala od roku 2010 a naživo vystúpila prvýkrát v máji 2011. Formácia sa výraznejšie presadila singlom Red´O´Metry z rovnomennej EP nahrávky a v roku 2014 odohrala 50 koncertov v kluboch, mestách a na festivaloch (Grape, Bláznivé Leto, Fun Rádio Dohody, JOJ v meste a ďalšie). V jeseni 2014 podpísala skupina nahrávaciu zmluvu s vydavateľstvom Warner Music.

Zdroj: Edo Kopček, PR manažér z Agentúry Bee Production.