Freestyle Night: Krafty Kuts (UK)!

Martin Reeves aka Kraft Kuts, je bezpochyby jedným z najväčších svetových DJs. Vo svojej žiarivej kariére získal na poli tanečnej hudby tie najvyššej pocty, vrátane Best International DJ na Australian Dance Music Awards, Breakspoll ho vyniesol do neba aj za jeho sólový album Freakshow, rekodne tri roky za sebou bol vyhlásený ako najlepší DJ a ocenením Outstanding Contribution to Breakbeat potvrdil svoju dlhú cestu na vrchol klubovej kultúry. V piatok 2.3. ho v Nu Spirite privítame po prvý krát aj na Slovensku.

Krafty Kuts

Inšpirovaný hip-hopom a electro zvukom sa Martin prvý krát postavil za gramce na súťaži DJs a ako úplný nováčik, sa neuveriteľne prebojoval až do finále. Tam sa Krafty Kuts začal učiť cutting a scratching, techniky ktoré sa neskôr mali stať jadrom jeho setov. Ponoril sa do hudby, ktorú miloval, a začal prevádzkovať jeden z najpopulárnejších hudobných obchodov v Brightone počas 90. rokov. Tam získal encyklopedické znalosti tanečnej hudby vo všetkých jej formách a stal sa hlavným dodávateľom tanečných peciek pre celú hudobnú elitu Brightonu, vrátane Normana Cooka. Potom, čo si vybudoval povesť nekompromisného DJa naprieč južným pobrežím reťazou vysoko oktánových vystúpení, v roku 1996 bolo ďalším logickým krokom, previesť svoje poznatky do štúdia a vytvárať vlastné tracky, aby sa jeho sety dostali na novú úroveň.

Krafty Kuts

Prvý veľký zlom prišiel, keď si track ‘Gimme The Funk’ našiel cestu do rúk Normana Cooka, ktorý po ňom okamžite siahol a vydal ho na svojom labeli Southern Fried, za skvelej odozvy klubového publika. Podobný dojem mali aj v FSUK, odnoži Ministry of Sound kde následne vyšiel reťazec klasických singlov, ‘Funky Elements’, ‘Wild In the Aisles’ a ‘Return of the Elements’. S klubovým svetom pri nohách, sa dopyt po štúdiových schopnostiach Krafy Kuts dosiahla nových výšin. Stal sa remixérom a výrobcom party banger soundu pre mená ako Jurassic 5, Arthur Baker, Eric B & Rakim, Stakker Humanoid a Afrika Bambaataa za ktorého track získal cenu za najlepší Remix.

Nasledujúce roky išiel Kraftyho hviezdny vzostup ešte vyššie so zakázkami na hudbu pre PlayStation 2 a Guy Richieho „Mean Machine“, rovnako ako mix jedného z najpopulárnejších CDs časopisu Mixmag. S prioritou venovať sa DJingu a produkcii hudby sa rozhodol, že je čas opustiť record shop, ktorý sa ukázal ako rozhodujúci na začiatkoch jeho kariéry. Pripravený plne sa venovať kreatívnej stránke hudby spolu s kolegom Skool of Thought založili labels Against The Grain a SuperCharged a produkovať chytré party bomby, ktoré otriasli základmi breakovej scény. The ‘Lost Plates EP’, ‘Lock The Hype’ and ‘Sound Check’ sú toho perfektnými dôkazmi.

FREESTYLE NIGHT special – KRAFTY KUTS (UK)
2.3.2012, Nu Spirit Club
DJs KRAFTY KUTS (Finger Lickin’/UK),
Norbert Goldstar (Etadjs.cz), Magálová & C.O.D.E. (Nuspirit.sk)
https://www.facebook.com/events/242165305864139/

Krafty Kuts

Zdroj: Nu Spirit
Publikoval: Redakcia GREGI.NET