freestyle inline battle 2013 | bratislava: Bratislava bude hostiť finále medzinárodnej korčuliarskej súťaže.

Už túto sobotu, 7. decembra, sa bude konať záverečná časť súťaže freestyle inline battle (fib). Séria pozostávala z troch súťaží na Slovensku – konali sa v Nitre, v Žiline a posledná sa pripravuje v bratislavskom STRET klube.

Korčuliari, ktorí prichádzajú z rôznych krajín (Česko, Poľsko, Maďarsko, ale aj Lotyšsko či Rusko), súťažia o body do celosvetového rebríčka a tiež o pohárové body vo fib rebríčku.

Čo je freestyle slalom

Freestyle slalom je jazda na kolieskových korčuliach medzi kužeľkami, ktoré sú rozmiestnené na linke v pravidelných 50, 80 alebo 120 cm rozostupoch. Je to množstvo trikov, ktoré sa robia v rôznych variáciách. Na súťažiach sa hodnotí technická časť jazdy a taktiež umelecký dojem, podobne ako pri krasokorčuľovaní.

fibandrey

Súťaž freestyle inline battle pozostávať z dvoch častí:

+ freestyle battle – koncepcia, kde za 30 sekúnd / 1 jazda (pričom 1 kolo = 2-3 jazdy) korčuliar zo seba vydá to najlepšie. Hodnotí sa kvalita a kvantita trikov, kontinuita, plynulosť, nadväznosť na ďalšie triky a pod.

+ speed slalom – rýchlostný slalom na 1 nohe cez 20×80 cm kužeľov

Akcia sa koná v novootvorenom bratislavskom STRET klube na Svätoplukovej 2/b (budova Cvernovky). Registrácia súťažiacich bude od 8.00, štart speed slalomu je naplánovaný na 9.00. Samotný freestyle battle sa bude konať v poobedňajších hodinách. Okrem samotnej súťaže sa môžete tešiť aj na afterparty od 21.00 – mikulášsku Roller Disco, kde nebude chýbať dobrá hudba či požičovňa korčúľ.

freestyle inline battle zastrešuje svetová organizácia World Slalom Skaters Association, vďaka čomu majú korčuliari možnosť získať body do svetového rebríčka. V ňom sa aktuálne nachádza 12 slalomerov zo Slovenska.

Určite si to nenechajte ujsť, tešíme sa na vás !

fib_poster

Zdroj: i-riders | organizátor