Francúzsky projekt Zero Absolu a The Ills v špeciálnom sete zahrajú v Oblude!

Prišiel nový rok a s ním i ďalšie koncerty série AFTER HOURS, 15. februára na vás v Oblude bude čakať one-man projekt ZERO ABSOLU z Francúzska, kombinujúci všetko možné od post- a math-rocku až k industrialu a špeciálny set od domácich THE ILLS, ktorí zahrajú svoj najrannejší materiál z obdobia ich debutového EP spred takmer troch rokov.

Laurianne Conesa

Francúzsky projekt Zero Absolu kombinuje v hudobnom jazyku gitarové vrstvy, občas emocionálne napité post-rockom, občas math-rockovo prepracované, stratený a uplakaný vokál s celkovou atmosférou nie vzdialenou napríklad od takých Nine Inch Nails. Okrem toho, že na pódiu stojí sám, všetko si sám i nahráva a vydáva. Jeho najaktuálnejším počinom je album Autømn, ktorý vychádza práve v týchto dňoch a ukážky z neho si môžete vypočuť na jeho Bandcampe (https://zeroabsolu.bandcamp.com/)

Bratislavskí post-rockeri The Ills pripravujú aktuálne materiál na nový album a tak v ich hlavách skrsol nápad zahrať po čase trocha iný koncert. Tri roky a jeden deň pred 15. februárom totiž odohrali v Svätom Jure svoj úplne prvý koncert a tak sa výročne vrátia k materiálu z debutového EP We Love Silence, But Silence Is Awkward (bezplatný download tu: https://exitab.tumblr.com/extb004). Viac shoegazu, jednoduchšie štruktúry a najmä kratšie skladby, oproti koncertom v roku 2009 obohatené o zvuk druhej gitary a množstvo nových efektových krabičiek. Pôjde o špeciálnu záležitosť, ktorá sa tak skoro asi nebude opakovať.

Začiatok koncertu je naplánovaný na 20:00, vstup bude stáť štyri eurá.

AFTER HOURS 12:01
ZERO ABSOLU (FR)
(math-/post-rock/NIN-like)
THE ILLS hrajú staré veci (SK)
(post-rock/sheogaze)

ZeroAbsolu

Zdroj: Exitab Label/After Hours Shows
Publikoval: Redakcia GREGI.NET