Fotograf Zdenko Hanout odhalí na novej výstave aj zákulisie hudobnej scény.

Profesionálny fotograf Zdenko Hanout sa rovnako ako vlani i predvlani rozhodol zrekapitulovať to najzaujímavejšie zo svojej tvorby za uplynulý rok a podeliť sa o to so širokou verejnosťou.

Na výstave Music In Pictures 2013 predstaví svetoznáme zahraničné kapely, zaujímavé nové mená, ale aj domáce stálice. Bonusom budú fotografie zo zákulisia hudobnej scény. Ukáže, ako to vyzerá pri nakrúcaní videoklipu či v backstagei tesne predtým, než interpret vylezie pred tisíce fanúšikov.

Depeche Mode performing live in Bratislava, Slovakia [May 25, 2013]

Zdenko Hanout vo svojej výstave priblíži atmosféru etablovaných stredoeurópskych festivalov ako sú Sziget, Pohoda, Frequency, Nova Rock alebo Colours of Ostrava. Svoje miesto v nej bude mať i jazzová scéna, reprezentovaná domácimi hudobníkmi na čele s Petrom Lipom, Martinom Valihorom alebo Jurajom Griglákom na jednej strane a medzinárodnými hviezdami ako Hiromi a Jamie Cullum na strane druhej. Fanúšikovia s metalovým srdcom si budú môcť pozrieť zaujímavé zábery Korn, Sabaton či Pain of Salvation, zatiaľ čo milovníci “ľudovky” určite ocenia záber na obľúbenú Lúčnicu. The XX, Damien Rice, Woodkid, Depeche Mode, Charles Bradley, Major Lazer, Sigur Rós, The Brand New Heavies, Danko Jones, José James, Jana Kirschner, Richard Müller alebo Mike Patton – to je len niekoľko ďalších mien, ktoré sa v roku 2013 mihli pred objektívmi Zdenka Hanouta.

V kolekcii fotografií Music In Pictures 2013 tiež ponúknem zábery zo stage-divingu z bezprostrednej vzdialenosti, fotografie z krstov CD domácich  skupín, ale i unikátny pohľad na bungee jumping nad obrovským rockovým festivalom. Prostredníctvom mojich fotografií si zaspomíname aj na ľudí, ktorí už nie sú medzi nami – na gitaristu Roberta Ciottiho a Jozefa Bednárika, ktorý u nás zaviedol tradíciu šansónových koncertov,“ uviedol Zdenko Hanout. Výstava odštartuje vernisážou, ktorá sa bude konať v stredu 9. apríla o 19:00 s podporou hudobného zoskupenia Bloom, a portvá až do utorka 29. apríla. Dejiskom prehliadky budú priestory Expo@Eurovea situované neďaleko Cinema City na prvom poschodí obchodného centra.

mip2013_brand_hew_heavies

Zdenko Hanout pochádza z Humenného a v súčasnosti pôsobí v Bratislave a jej okolí. Fotografii sa venuje od roku 1999. Má za sebou päť samostatných autorských výstav – Jazz & Blues I, Music In Pictures 2011, Music In Pictures 2012, Divadelné príbehy v Bratislave a Music In Colours na prestížnom multižánrovom festivale Colours of Ostrava 2012. Okrem hudobnej fotografie sa venuje aj dokumentovaniu spoločenských podujatí, kde vnáša svoje umelecké videnie. Jeho tvorba je dostupná na stránke www.hanout.eu.

www.facebook.com/hanout.photography
FB event link: https://www.facebook.com/events/552064414892056/?ref=5

mip_2013_poster

Zdroj: Ján Papač, PR manager