Forest Swords live na Nu Sound Of…

Matthew Barnes patrí k najvýraznejším producentom súčasnej elektronickej tvorby. Jeho projekt Forest Swords si získal rešpekt vďaka nekompromisným zvukom a silnému audiovizuálnemu spracovaniu. Pochvalné recenzie zaznievajú aj na nový album Bolted, ktorý zaznie 15. marca 2024 v A4 – Priestor súčasnej kultúry. Koncertná premiéra Forest Swords sa uskutoční v rámci edície Nu Sound Of…

Forest Swords, za ktorým stojí britský elektronický producent Matthew Barnes, prišiel s dlho očakávanou nahrávkou Bolted u Ninja Tune. Posledných zopár rokov pracoval ako skladateľ a zvukový inžinier, ktorý písal hudbu pre balet, film, videohry, ale najmä sa pripravoval na tvorbu nových skladieb.

Bolted bol nahrávaný počas minulého roka v továrni Barnes, v rodnom meste Liverpool. Výsledok sa pretavil do veľmi silnej podoby, ktorá konkuruje predchádzajúcim nahrávkam. Cez jedenásť nových skladieb sa poslucháči hlbšie ponoria do jedinečného sveta zvukov, ktoré strašia aj povzbudzujú, sú euforické aj z nich idú zimomriavky.

Pevným základom tohto albumu je industriálna elektronika, triphopové rytmy, dekonštruované vokály aj vysamplovaný hlas Neneh Cherry (singel Butterfly Effect), tučný beat k skladbe The Low, ktorý bol pôvodne zamýšľaný pre Yoko Ono, či dub ovplyvnený rukopisom Lee Scratch Perryho.

Ako všetko v jeho hudbe – melanchólia a eufória, čiernobiela a farba, minulosť a budúcnosť – výsledný tvar je nejasný. Výsledok sa pretavil do veľmi silnej podoby, ktorá konkuruje predchádzajúcim nahrávkam a v ktorej je opäť neoddialitelný stret tanečného beatu a dekonštruovaných zvukov. Pozitívne hodnotenia dostal od prestížnych magazínov ako Pitchfork, DJ Mag, Stereogum, Clash atď.

Forest Swords vystúpia v dvojici na live koncerte 15. marca 2024 v A4 – Priestor súčasnej kultúry.
Koncert sa uskutoční v rámci série Nu Sound Of…, ktorú podporila Nadácia ZSE, Nadácia Mesta Bratislava, Nadácia SPP.
Vstupenky: https://goout.net/sk/nu-sound-of-forest-swords-live/szebgtw/

 Zdroj: TS