Foolk predstavuje svoj elektronický dub!

Foolk, jeden z najinovatívnejších slovenských elektronických producentov uvádza svoj najnovší track Oak Tree, na ktorom počuť jedinečné vokály tajomnej Rowanny.

Foolk (teda Dušan Vančo, riaditeľ Rádia_FM) je známy svojimi početnými kolaboráciami s hudobníkmi, kapelami a speváčkami a prístupom človeka neustále hľadajúceho nové rozmery zvuku ako takého a samplov. Spolupracoval s jazzovými a elektronickými muzikantami; v júni tohto roku podporil mladé, talentované experimentálne projekty v rámci koncertnej šnúry Databases.

FOOLK

Jeho čerstvý track sa volá Oak Tree a vokály na ňom sú vskutku jedinečné: naspievala ich Rowanna, alias Szabina Csánó, ktorá v lete vystúpila z alternatívno-popovej kapely Moustache. Spojením Foolkovho hudobného sveta a Szabininho výnimočného hlasu vznikla skladba Oak Tree, ktorá sa nachádza aj na kompilácii TEN DEADRED labelu Deadred Records k 10-ročnému jubileu tohto slovenského vydavateľstva a ktorý vyjde 15. decembra. Krst CD-čka v bratislavskom Nu Spirit Clube bude sprevádzaný tanečnou párty, kde vystúpi aj Foolk, Karaoke Tundra a český Bonus (sólový projekt Bourka z kapely Sporto).

FOOLK

K príjemne pulzujúcej pesničke Oak Tree natočila videoklip mladá filmárka Martina Slováková – premiéra tohto videa bude 20. decembra v bratislavskom A4 – nultom priestore v rámci prednášky „Fascinujúci svet mimoriadnych videoklipov” Petra Konečného, šéfredaktora portálu Kinema.sk.

Zdroj: (vm)
Foto: Zuzana Vajdová
Publikoval: Redakcia GREGI.NET