Florence & The Machine vydajú nový album High As Hope už tento mesiac!

Éterická speváčka Florence so svojou indierockovou kapelou The Machine na tento rok ohlásili vydanie nového albumu High As Hope, ktorý svetlo sveta uzrie už 29. júna! Album ponúkne pôsobivý a pre kapelu dnes už charakteristický koktejl úprimných textov, indierockových melódií, naliehavého vokálu a snovej atmosféry. Piesne na nový album napísala sama Florence, ktorá sa s pomocou Emila Hayniho (Bruno Mars, Lana Del Rey) postarala aj o produkciu.

Album High As Hope ponúkne dovedna 10 piesní, na ktorých sa podieľali aj esá ako Jamie XX, Sampha, Kamasi Washington a ďalší. Prvým oficiálnym singlom z novej štúdiovky sa stala pieseň Hunger, ktorú fanúšikovia prijali s nadšením. „Tento song je o tom, ako sa snažíme nájsť lásku aj tam, kde vlastne nie je, a ako nás snaha cítiť sa menej osamelo niekedy izoluje ešte viac. Myslím, že som sa v tejto piesni dosť odhalila a stala sa tak zraniteľnejšou. Ale chcela som povzbudiť ostatných, pretože sa tak pravdepodobne cítia mnohí z nás. Viac z nás ako sme ochotní si priznať. Niekedy, keď niečo nedokážeš povedať, môžeš to zaspievať, “ dodáva k singlu Florence.

Florence + the Machine od začiatku svojej kariéry v roku 2007 získali mnoho uznaní a prestížnych ocenení, okrem iného aj BRIT Awards v kategórii Critic´s Choice. Hudba kapely upútala milióny fanúšikov svojou dramatickou a excentrickou produkciou, no najmä nezameniteľným vokálom Florence Welch. Kapela debutovala s albumom Lungs, ktorý sa celých päť týždňov držal na druhom mieste UK Albums Chart a v hitparádových rebríčkoch sa mu darilo neuveriteľných 65 týždňov, čím sa Lungs stali jedným z najpredávanejších albumov vo Veľkej Británii.

Nasledujúcim albumom sa darilo obdobne, pričom posledný počin s názvom How Big, How Blue, How Beautiful sa s prehľadom vyšplhal na najvyššiu priečku americkej Billboard 200, čo sa predtým nepodarilo žiadnej podobnej britskej kapele. V roku 2015 sa navyše kapela stala headlinerom kultového festivalu Glastonbury.

https://florenceandthemachine.net/

https://www.facebook.com/florenceandthemachine/

Zdroj: TS