Fléda sa premení na galériu a rozhlasové štúdio Radia Wave.

Brněnský klub Fléda se promění na galerii a rozhlasové studio ve spolupráci se stanicí Českého rozhlasu – Radio Wave. Z klubu bude 18. června živě vysílán koncert ze série Radio Wave Live Session, na kterém vystoupí Píča z Hoven a Deaths.

Vstup na tento koncert je zdarma. Ve vitrínách klubu jsou vystaveny velkoformátové portréty osobností současné hudební scény v rámci kampaně Děláme vlny – například rapper Bonus, Vladimír 518 nebo zpěvačka Kateřina Winterová. Tato grafická série získala nejvyšší ocenění v kategorii plakátová série na  European Design Award 2013.

Fcb event: https://www.facebook.com/events/1385580181653794/

Deaths – Česká kapela Deaths vznikla loni v Brooklynu, kde zpěvák a skladatel skupiny Igor Bruso pobýval na stáži v newyorské pobočce magazínu Vice. Skupina, která se původně jmenovala Girls On Drugs, ve své hudbě reaguje na aktuální vlnu syntezárového popu a to i přesto, že má za sebou Igor Bruso bohatou zkušenost z hraní v punkových kapelách. I tenhle fakt dokazuje, že se Deaths nenechávají dobrovolně omezovat žánrovými hranicemi. Všiml si toho třeba i zahraniční hudební blog The Line Of Best Fit, který Deaths zařadil ke skupinám, které se vyplatí sledovat.

Píča z hoven – Brněnská skupina Píča z Hoven v loňském roce zaujala, kromě svého názvu, především podařenou deskou Doom na kraji lesa. Česká odpověď na witch housový trend měla podobu velmi originální nahrávky, kterou o úroveň výš posouvaly poetické texty v češtině. PZH se navíc neomezují jenom na hudbu. Podle jejich vlastních slov je kapela spíše audiovizuální projekt a hudbu doprovázejí “jímavé videoprojekce”.

Série Radio Wave Live Sessions představuje to nejzajímavější z domácí nekomerční scény prostřednictvím komorních koncertů pořádaných střídavě v pražském studiu Českého rozhlasu v a v regionálních klubech. Za posledních pět let uspořádalo Radio Wave více jak 30 koncertů a vydalo 5 kompilací, na nichž hostovali např. Priessnitz, Umakart, WWW, DVA, Wotienke, Midi Lidi, Kill The Dandies!, Kazety, Khoiba, Monika Načeva, Vladimír 518, Kittchen, Čokovoko, Bonus, Vložte Kočku, Lesní zvěř a další. Záznamy z koncertů jsou odvysílány vždy v pořadu Stage na Radiu Wave (úterý a čtvrtek od 19.00) a video je možné zhlédnout také na youtube Radia Wave.

Zdroj: Fléda