Finští rockeři Poets of the Fall se vrací do Prahy, All Them Witches přesouvají koncert na příští rok.

Jedna z nejpopulárnějších finských kapel, alternativní rockeři Poets of the Fall, se vrací do České republiky. Skupina je aktivní od roku 2003, kdy zpěvák Marko Saaresto prodal vše, co měl, a vydělané peníze investoval do muziky. Po téměř dvaceti letech na scéně patří steampunkem ovlivnění Poets of the Fall k nejúspěšnějším skandinávským kapelám vůbec. Vstupenky (550 Kč) budou v prodeji od pátku 11. června na fource.cz, GoOut.cz a v síti Ticketmaster.

Marko se svými dvěma kamarády Ollim a Captainem založili kapelu Poets of the Fall ve sklepě svých rodičů a už z prvních sessions bylo jasné, že jejich hudba bude řízný mix rocku, metalu a industriálních zvuků. Hned první singl Late Goodbye byl vybrán na soundtrack ke slavné počítačové hře Max Payne 2. Skrze něj se pak skladba dostala k milionům lidí a zajistila kapele mezinárodní pozornost. Od té doby vydali celkem osm desek. Pět z nich, včetně debutu Signs of Life z roku 2005, doputovalo přímo na vrchol finské albové hitparády. Největší hit Carnival of Rust​ se v roce 2006 stal dokonce nejhranější písní ve finských rádiích.

Jejich zatím poslední album Ultraviolet s výrazným singlem False Kings vyšlo v roce 2018 a kapela jej tehdy představila i na svém vůbec prvním koncertu v České republice. Poets of the Fall v současné době chystají své již deváté album, čekání na něj kapela krátí sérií akustických singlů a videí nahraných v prestižním sále Alexander Theatre v Helsinkách.

Na magický rituál All Them Witches si budeme muset ještě chvíli počkat. Plánování evropského turné obnáší pro americkou kapelu stále plno otazníků – a tak se All Them Witches rozhodli své koncerty raději přeložit na příští rok. V pražském klubu MeetFactory tak vystoupí 10. října 2022. Bohužel avizovaný support, francouzská kapela Slift, s nimi na turné nevyjedou. Je nám ale jasné, že All Them Witches brzy oznámí podobně výrazný doprovod. Vstupenky zůstávají v platnosti, případně je možné je vrátit v místě nákupu do 8. srpna 2021.

Zdroj: TS