Finally: Skupina sa predstaví v Tabačke s hosťom Garym Biasom!

Tím projektu SPOTs ponúka koncert jazzovej skupiny Finally, ktorá vystúpi vo štvrtok 3. augusta 2011 so svojim špeciálnym hosťom, americkým saxofonistom Garym Biasom, v Tabačke v Košiciach. Koncert začne o 20:00 hodine. Vstupné je 2 € (študenti a dôchodcovia 1 €).

Skupinu Finally založil hráč na klávesové nástroje Eugen Botos, ml. (člen orchestra opery SND a člen Violin orchestra Bratislava) pred ôsmimi rokmi. V období posledných troch rokov sa kapela vykryštalizovala do finálnej podoby s bubeníkom Emilom Frátrikom a vynikajúcim basgitaristom Róbertom Vizvárim.

Finally sa najviac dostali do povedomia v roku 2008 od kedy spolupracovali so svetovými umelcami z ktorých sa najviac žánrovo zhodli s Ericom Marienthalom, s ktorým mali hudobné vystúpenie počas Bratislavských jazzových dní v roku 2009. Začiatkom roku 2010 nahrali svoj debutový album s názvom My Space, na ktorom spolupracovali mnohí známi umelci: Eric Marienthal, Otmaro Ruiz, Alain Caron, Janek Gwizdala, Harri Stojka, Peter Horvath. Album sa krstil v Pražskom klube Jazz Dock a krstným otcom bol sám Eric Marienthal. Album „My space“ z ktorého sa už v zámorí predalo viac ako 20 000 nosičov, dostal ocenenie „Best contemporary album „.

Na jeseň tohto roku sa kapela Finally predstaví v Amerike. Odohrá koncerty v New Yorku/Times Square theatre, Los Angeles a vo Washingtone.

V roku 2011 kapela Finally pozvala na svoje turné amerického saxofonistu Gary Bias, ktorý je členom legendárnej kapely Earth Wind and Fire. Gary Bias spolupracoval s umelcami ako Quincy Jones, Stevie Wonder,Whitney Houston, Duke Ellington Orchestra, James Ingram, Crusaders a s mnohými daľšími… Gary Bias je držiteľom ceny Grammy za „Best Rhythm & Blues Song“ – Sweet Love. Na svojom konte ma 4 sólove albumy a viac než 17 albumov s kapelou Earth Wind and Fire

SPOTS

Zdroj: projekt SPOTs
Publikoval: Redakcia GREGI.NET