Filthy rokenrol až na mol

Blackened speedoví tyrani MIDNIGHT spolu s old school heavy mistry NIGHT DEMON před startem léta v pražské Vopici rozjedou bugr.

Notoricky známí a enormně plodní MIDNIGHT z Clevelandu už od svého vzniku v roce 2002 ničí špinavým, hrubým punkem načichlý metalový underground svým vlastním, vysoce návykovým lektvarem chtíče, hnusu a špíny. Multiinstrumentalista a jediný stálý člen Athenar vždy přesně věděl, čím chce Midnight mít, takže k vybudování silné reputace v undergroundu ani nikde o půlnoci nepotřeboval kopat kořen mandragory. Za tu hromadu dem, EP, kompilací, splitek a čtyř dlouhohrajících desek nepřestal uctívat své kořeny a věrné příznivce trvale drtí charakteristickou a zběsilou směsí speed metalu, black metalu a nathrashlého punku.

NIGHT DEMON z Kalifornie se v heavy undergroundu objevili v roce 2012 se čtyřpísňovým EP. Tato nahrávka představila zvuk zformovaný vášní k NWOBHM, ale zvukově zasazený do tónů typických pro americké heavy svalovce, což o kapelu vzbudilo okamžitý zájem. Pokud tedy někdo nemá rád heavy metal (to není sprosté slovo!) kvůli uječeným či umečeným vokálům, ale uctívá např. Motorhead, tedy zjevně má rád tradiční metal bryskních rytmů s hutnými riffy a zvukem bez zbytečných komplikací, ten si u neúnavně koncertujících Night Demon přijde na své.

Spojenectví těchto dvou amerických ‚filthy‘ metalů je pro evropského fanouška skutečným splněným snem. Pětitýdenní turné zahrnuje 28 koncertů ve 12 zemích a nažehlení chlapci s navoskovanými kníry na koncerty budou mít vstup zakázán. Metal tohoto podání leze přímo z kanálu, ze skrytých zaplivaných koutů fantazie zvrhlíka, takže v sálu nikdo nestojí o ubulené šampóny. A abychom tato slova potvrdili, přidáváme lokální support: thrash-speedové divochy LAID TO WASTE!

MIDNIGHT, NIGHT DEMON, LAID TO WASTE
9. 6. 2022 – Praha, Modrá Vopice
event: https://facebook.com/events/1345788102543102
e-TICKET: https://obscure.cz/cs/tickets/detail/id/466

Zdroj: Obscure Promotion