Film SVIŇA prichádza do kín už tento týždeň.

Nezabiješ. Nezosmilníš. Nepokradneš.

Film Sviňa sa odohráva vo svete vysokej politiky, no ešte vyššej mafie bielych golierov. Ponúkne fiktívny príbeh, ktorý by sa mohol stať na Slovensku, no i v hocijakej inej krajine.

Svoju slávnostnú premiéru v Bratislave zažije film už dnes, 4. februára, nasledovať bude séria predpremiér v Košiciach, Prešove, Poprade, Liptovskom Mikuláši, Ružomberku, Žiline, Banskej Bystrici, Trenčíne, Trnave a Nitre. V každom meste sa osobne predstavia tvorcovia a herci  – Jozef Vajda, Diana Mórová, Marko Igonda, Daniel Heriban, Gabriela Marcinková a ďalší, ale aj mladé herečky Daniela Droppová a Petra Dubayová a herec Andrej Remeník, ktorým film Sviňa ponúkol prvú veľkú filmovú skúsenosť. Všetky tieto predstavenia za účasti hercov a tvorcov sú už vo všetkých mestách viac dní vypredané.

Distribučná premiéra filmu v kinách na celom Slovensku je naplánovaná už na tento štvrtok 6. februára.

Titulná skladba filmu Sviňa

Pri príležitosti uvedenia filmu SVIŇA do kín tvorcovia dnes zverejnili aj titulnú skladbu filmu s názvom Slovensko moje, otčina moja v podaní skupiny HRDZA.

Hrdza je slovenská hudobná skupina z Prešova, ktorá hrá autorské piesne Slavomíra Gibartiho inšpirované slovenským folklórom s prvkami folku, rocku, a vplyvov world music. V roku 2016 sa hudobná skupina úspešne prebojovala do finále súťaže Česko Slovensko má talent.

Zdroj: TS