Filip Pokorný zverejnil lyric video k skladbe V noci svietim.

Pesnička o čerstvej láske a novej nádeji vznikla podľa jeho slov celkom nečakane.

Slovenský hudobník a spevák Filip Pokorný prichádza s lyric videom k autorskému singlu V noci svietim. Pesnička o láske a prechode z melancholickej samoty do nádeje z niečoho nového vznikla celkom nečakane. „Prvý nápad mi prišiel, keď som raz v noci šoféroval auto na diaľnici smerom z Bratislavy. Keď idete o druhej alebo o tretej v noci v aute, tak sú cesty viac menej prázdne. Ten pocit mám rád. Sedím v svietiacom aute a nevidím pred sebou nič, len vozovku. V tú noc, keď mi napadla táto pesnička, dokonca pršalo, bola úplná tma a ja som si do toho začal pohmkávať a spievať ´V noci svietim…´ Tak vznikol základ pesničky,“ hovorí Fil. „Ja som taký beznádejný romantik. A mám rád noc,“ smeje sa 28-ročný gitarista, ktorý do skladby prizval spoluhráčov zo svojich kapiel Panty Thieves a Verdikt Znie.

„Basovú linku mi do pesničky nahral Matej Piliar a elektrické gitary Adam Šamaj. Bola to taká improvizácia. Skladbu sme nahrávali v štúdiu TC Lemons a v spolupráci s ich spolumajiteľom Michaelom Mrázom vznikol aj videoklip,“ prezrádza mladý umelec, podľa ktorého išlo o nezvyčajný hudobný experiment. „K finálnemu zvuku ma inšpiroval spevák kapely The Verve Richard Ashcroft. On robí takú jemnejšiu klavírnu akustickú muziku, ktorá sa mi veľmi páči a stotožňujem sa s emóciou, ktorá nej ide, tak som si povedal, že túto pesničku zaobalím do podobného šatu. Skladba V noci svietim je zároveň v e mole, čo je moja najobľúbenejšia tónina. Príde mi taká melancholicko nádejná,“ hovorí s úsmevom Fil.

Dark Urban Alley at Night

Okrem novinky V noci svietim pracuje hudobník už i na ďalších skladbách. „V tejto chvíli mám napísaných už zopár ďalších piesní, ktoré by som chcel postupne povydávať, pravdepodobne aj s videoklipmi. A s Adamom a Matejom by sme chceli nahrať ešte niekoľko veselších, rockovejších pesničiek,“ načrtáva svoje plány.

Zdroj: TS
Foto: Michael Mráz / TC Lemons