Filip Jančík ako slovenský unikát. Po roku príprav avizuje dychberúcu šou pre všetkých a bez vstupného!

Dvadsiaty siedmy august sa bezpochyby vryje do pamäti všetkých hudobných nadšencov. Filip Jančík totiž pripravuje šou, aká tu ešte nebola, tentokrát priamo na Dunaji! Príďte si vypočuť najslávnejšie filmové soundtracky, zažiť autentickú, romantickú atmosféru pod holým nebom a precítiť talent nášho najznámejšieho huslistu na vlastnej koži. To všetko bez vstupného a pre všetkých – ako Filipov darček k jeho nedávnym narodeninám pre vás – jeho verných fanúšikov.

Všetkým milovníkom prekvapení i filmových soundtrackov dávame už teraz do pozornosti dôležitý dátum. A nie náhodou! Záver mesiaca, konkrétne 27. augusta, na vás čaká skutočne výnimočný zážitok.

V prípade nášho najznámejšieho huslistu Filipa Jančíka (30) sme si počas dlhých rokov, ktoré pôsobí na hudobnej scéne i ďaleko za hranicami Slovenska zvykli, že okrem talentu srší tiež obrovskou dávkou kreativity a životnej energie. S novými nápadmi pravidelne ohuruje fanúšikov a zdá sa, že paralelne s jeho úspechmi rastie i chuť púšťať sa do čoraz odvážnejších projektov. S tým najnovším sa verejnosti predstaví koncom tohto mesiaca, no malú ochutnávku prináša už dnes. A veru, je sa na čo tešiť!

Vypočuť si najväčšie filmové trháky v podaní Filipa Jančíka, ešte aj v sprievode veľkého orchestra, a to priamo na nábreží Dunaja, patrí k zážitkom, ktoré neradno premeškať.

Takmer ročná príprava

Obľúbený huslista nikdy nenecháva nič na náhodu a tvrdí, že i jeho nadnárodné úspechy sú výsledkom obrovskej driny, vytrvalosti, profesionálneho prístupu a vôle neustále napredovať. Tieto atribúty však uplatňuje aj ďaleko nad rámec hry na husliach. Filipove koncerty sú vždy výnimočným zážitkom i pre atmosféru a emotívnu šou, ktorú prináša s každou odohratou piesňou…

…no tentoraz Filip prekonal azda aj vlastné očakávania a avizuje vystúpenie, ktoré v našich končinách nemá obdoby. Originálny nápad, ako sa fanúšikom odvďačiť za dlhé roky priazne, nádherné gratulácie k jeho nedávnym narodeninám, ale navyše ich aj celkom zdarma potešiť spôsobom, na ktorý si netrúfol žiadny huslista pred ním, nadobúda reálne kontúry. Pre mimoriadnu technickú náročnosť dokonca po zhruba ročných prípravách!

Nezabudnuteľná šou na Dunaji

Hlavnými menovateľmi jedinečného večera, pričom práce na ňom práve v týchto dňoch vrcholia, sú: Dunaj, orchester, emotívna svetelná šou, množstvo zahraničných hostí, ktorých mená bude Filip zverejňovať postupne, samozrejme nesmrteľné filmové soundtracky, no zaznie i úplne nový repertoár. Na unikátnej show spolupracujú dokonca odborníci z prostredia Disney. Viac už prezrádza Filip Jančík: „Ľudia, ktorí ma poznajú, dobre vedia, že sa snažím realizovať svoje sny a pretaviť ich do skutočnosti. Jedným z nich je tešiť ľudí unikátnymi podujatiami, ku ktorým patrí i toto. Mať koncertnú šou na osemdesiat metrov dlhom pontóne priamo na Dunaji, potešiť tisícky ľudí, ktorí budú sedieť pod hviezdami na dekách a užívať si krásu hudby v celej jej sile, je isto niečo, z čoho mám zimomriavky,“ a pokračuje: „Cítiť po rokoch toľko podpory, čítať všetky tie krásne správy, vidieť úprimné emócie v tvárach ľudí po každom koncerte, je niečo po čom túži každý umelec a som za to nesmierne vďačný aj šťastný.  Kus toho šťastia chcem prirodzene odovzdať späť,“ dodáva sympatický umelec, na ktorého čaká okrem dodatočných osláv životného jubilea čoskoro i ďalší významný krok – svadba s dlhoročnou partnerkou Luckou Supekovou. Nechajme sa prekvapiť, či bude rovnako pompézna.

Všetky aktuálne informácie (nielen) o blížiacom sa koncerte nájdete na www.filipjancik.com alebo na Facebooku.

Celovečerný koncert filmovej hudby bude prístupný pre širokú verejnosť a bez vstupného. Všetci ste vítaní! Tešíme sa na vás 27. augusta o 20:00 na nábreží Dunaja pri Eurovea v Bratislave. Nezabudnite si pribaliť deky.

Zdroj: TS