Festival Votvírák 2012: Už má skoro kompletný hudobný program!

Svátek české a slovenské hudby – festival Votvírák – konaný tradičnì v polovinì mìsíce června (letos v termínu 15.–17. 6.) na letišti Boží Dar ve středočeských Milovicích již prakticky zkompletoval svùj hudební program. Ve hře tak zùstávají vlastnì jen tři volná místa pro mladé kapely, které o nì v současné dobì bojují v soutìži Votvírák Talent 2012, konané ve spolupráci s magazínem HelpMusic. Jediným kritériem soutìže je přízeň hudebních fanouškù vyjádřená jednotlivým soutìžícím.

Festival Votvírák je festivalem multižánrovým, zahrnuje širokou škálu hudebních smìrù a představuje svým návštìvníkùm celou řadu kapel, které byste spolu na jedné akci určitì nečekali. Ve svém programu vždy překvapí zařazením zajímavých interpretù, kteří na festivalech bìžnì nevystupují. Pravidelnì se na festivalu objevují i kapely či interpreti, kteří hlásí svùj návrat na scénu. Nejinak tomu bude i letos.

V programu najdeme rovnìž nìkolik legend české hudební scény, které slaví významné jubileum. V sobotu se mùžeme tìšit na legendární skupinu Olympic, která slaví 50 let, ale hlásí: „Jedeme dál!“ Kulatých třicet let plných rocku oslaví se svými fanoušky i tradiční účastník festivalu Votvírák – legendární skupina Arakain.

„Punk’s not dead!“ skandují fanoušci při vystoupení letos rovnìž třicetileté punkové stálice – skupiny Visací zámek. Na festivalu se tak mùžeme tìšit na hity, jako je Známka punku, Padesát, Traktor či Cigára. Z Valašského Meziříčí přijede kapela Mňága a Žďorp, která letos slaví 25 let své úspìšné kariéry. Poprvé budou moci návštìvníci festivalu zažít legendu z nejvìtších. Muže, jenž se proslavil již v šedesátých letech jako člen formace Golden Kids. Jeho hity, jako Lékořice, Stín katedrál, Kdo vchází do tvých snù, má lásko a další, si našly cestu do srdcí fanouškù již nìkolika generací. Ano, v pátečním programu festivalu vystoupí Václav Neckář se skupinou Bacily. Návrat na hudební scénu s novým projektem a partou mladých muzikantù naopak plánuje Lešek Semelka.

Nejvìtší kotel fanouškù na Votvíráku 2011 se sešel při vystoupení skupiny Chinaski, která letos výhradnì pro festival Votvírák 2012 vystoupí s repertoárem sestaveným v hlasování hudebních fanouškù, kterého se mùžete zúčastnit i vy, a to na webu www.votvirak.cz.

Na centrální stage festivalu Votvírák 2012 se představí dále čerstvý držitel Andìlù – skupina Mandrage, Anna K, Jiří Macháček a Mig 21, Sto zvířat, Charlie Straight, UDG, objev roku skupina Goodfellas a řada dalších. Ve festivalovém stanu se pak mùžeme tìšit na vystoupení J. Uhlíře, Xindla X, P. Bendeho či Pokáče.

Rock a punk – to je muzika, kterou na Votvíráku zastupují také Iné Kafe, Harlej, Desmod, Škwor, Citron, Alkehol, Imodium, finalista televizního Talentu skupina Segment a vlastnì všichni na rockové stage festivalu. Své příznivce na festival jistì přilákají i kapely Tleskač, Blue Effect, Rybičky 48 nebo Juicy Freak.

Pro fanoušky hip hopu je připraven opìt velmi kvalitní a pestrý program na hip hopové stage rádia Spin. Tato stage na festivalu Votvírák je pravidelnì přehlídkou toho nejlepšího a nejzajímavìjšího z domova (a také ze Slovenska), co si mùže fantazie fanouška tohoto žánru vùbec představit. Nové vìci z letos vydaných desek předvedou skvìlí Prago Union a Livì Band, (živou kapelu s sebou budou mít i nìkteří další vystupující), slovenská Moja Rec i MC GEY, který se na festivalu představí spolu s DJ FATTEm. Na Votvíráku 2012 vystoupí také Vec nebo Champion Sound. A jistì se všichni budeme tìšit i na TYNIKDY LABEL SHOWCASE a další vystupující v programu, který pojede až do časných ranních hodin.

Pro vytrvalce z řad návštìvníkù festivalu je stejnì jako v předchozích letech připravena Rockotéka Rádia HEY!, která končí až se svítáním.

Votvirak

Zdroj: Votvírák
Publikoval: Redakcia GREGI.NET