Festival TOPFEST privíta na žilinskom letisku zoskupenie Avantasia, symfonickú rockovo-metalovú operu vedenú spevákom Tobiasom Sammetom!

Zoskupenie okolo Tobiasa Sammeta z kapely Edguy sľubuje rockové divadlo, aké u nás ešte nebolo. Fanúšikovia si toto vystúpenie môžu vychutnať 27.6.2024 na pódiách festivalu TOPFEST, ktorý sa budúci rok uskutoční na žilinskom letisku.

Hviezdny powermetalový projekt Avantasia je pomenovaný zložením slov Avalon a Fantasia. Hovorí o sebe, že označuje svet mimo ľudskej predstavy. Projekt dal dokopy Tobias Sammet zo skupiny Edguy v roku 1999 a zožal s ním celosvetové uznanie. Netradičný počin si vo svete počas takmer dvoch dekád od svojho vzniku našiel množstvo obdivovateľov. Fanúšikovia power metalu, speed metalu, monumentálneho rocku a melodického metalu na celom svete projekt Avantasia milujú. Nielen pre zvučné mená, ktoré spojil či pre koncept rockovej opery ako taký, ale celkovo pre kvalitu hudby.

„Táto rocková opera je známa svojím výborným speváckym aj muzikantským obsadením na albumoch aj na živých koncertoch. Chceli sme našim fanúšikom priniesť aj niečo špeciálne a myslíme si, že projekt Avantasia taký je. Veríme, že výber tohto interpreta oživí a spestrí festivalový ročník 2024,uviedol Marián Kollár, organizátor festivalu Topfest.

Na všetkých albumoch Avantasie sa podieľa viacero spevákov a muzikantov rockového a metalového žánru, ako napríklad – Eric Martin, Jorn Lande, Ronnie Atkins, Michael Kiske, Sharon den Adel a ďalší. Koho z nich pozve Tobias Sammet na Slovensko, sa dozvieme na jar v budúcom roku.

Vstupenky na hviezdami nabitý TOPFEST 2024, ktorý sa uskutoční 27. až 29.6.2024 na letisku v Žiline si zakúpite na: topfestofficial.sk

Zdroj: TS