Festival svetla a videomappingu rozžiaril olomoucké námestie!

Festival svìtla a videomappingu dnes zahájil pìtidenní přehlídku nejrùznìjších forem svìtla a moderního designu. Na olomouckém Horním námìstí se rozsvítily unikátní svìtelné instalace a lidé si mohli sami vyzkoušet videomappingové prvky na budovu radnice.

VZÁŘÍ – Festival svìtla a videomappingu byl slavnostnì zahájen v Olomouci a potrvá až do soboty 1. října. První festivalový den uvedl koncert skupiny Bunny Klub v charakteristických kostýmech, slavnostní zahájení doslova zatajilo dech všech návštìvníkù – spoluorganizátor festivalu společnost Philips totiž spustila unikátní svìtelné instalace na bloku historických budovy okolo Edelmannova paláce naproti radnici. Jemné pastelové tóny i výrazné barvy vytvořily z olomouckého námìstí jedinečnou přehlídku středovìké architektury a moderního svìtelného designu.

Videopaping

Festival VZÁŘÍ přinese v závìru týdne první evropskou soutìž ve videomappingu. Dnes si mohli návštìvníci festivalu vyzkoušet, jak se pracuje animátorùm videomappingu. Malovali své obrázky i vzkazy na budovu radnice a bavili se pestrou přehlídkou barev i motivù.

 „Jsme rádi, že první den festivalu sklidil úspìch. Návštìvníci si vyhráli s videomappingem, líbily se i svìtelné instalace,“ říká Kamil Zajíček ředitel festivalu, a dodává, „všechny bychom rádi pozvali na čtvrteční večer, který jsme nazvali Noc svìtel. Představí se v ní nejen první soutìžní videomappingový tým, ale nové barvy předvede i budova olomoucké radnice, která bude navíc reagovat na zvuky, hudbu i hlasy návštìvníkù festivalu.“

Videopaping

Festival svìtla a videomappingu se koná v Olomouci od 27. září do 1. října 2011. V soutìžní části programu budou diváci moci sledovat originální videomappingové projekce na historické budovy v centru Olomouce, připravené jsou i koncerty, workshopy, konference a zajímavá výstava. Na internetových stránkách www.vzari.cz naleznete podrobný program festivalu včetnì všech doprovodných akcí. Přidejte se k fanouškùm festivalu na Facebooku.

Zdroj: ARTnative
Publikoval: Redakcia GREGI.NET