Festival Stimu hlási prepojenie s Radiom Wave!

STIMUL festival, který se už nadobro zabydlel v Divadle Archa, přichází s novinkou. 1.října bude možné celý prostor divadla zažít naplno a jinak. Stimul se totiž spojil s Českým rozhlasem – Radiem Wave a tak tentokrát nabídne víc než jen hudbu. Celodenní program plný workshopù, přednášek a projekcí završí večerní koncerty zahraničních hvìzd rùzných alternativních žánrù, přijede například slavná elektronická provokatérka Peaches.

Hudební program celého dne bude opravdu pestrou hostinou. Vystoupí alternativní hip hopeři Shabazz Palaces, kteří jsou vedlejším projektem Ishmaela „Butterfly“ Butlera z respektovaných Digable Planets. Milovníci syntezátorù si přijdou na své s hvìzdami aktuální vlny tzv. „hypnagogického popu“ Emeralds, svùj potemnìlý post-punk představí The City Kill z Dánska a do tajù zvuku klasického nástroje nás zasvìtí islandská violoncellistka Hildur Gudnadóttir. Na závìr ale všechny roztančí DJ set elektronické superstar Peaches.
 

Shabazzpalaces

Samotným koncertùm budou předcházet přednášky a také workshopy s českými i zahraničními hudebníky, návštìvníci nebudou ochuzeni o projekce zajímavých klipù, záznamù koncertù a hudebních filmù. „Chceme, aby Divadlo Archa žilo současnou alternativní hudbou celý den,“ vysvìtluje ředitel festivalu Jan Vávra. Po celou dobu trvání jednodenního festivalu bude také z pražského Divadla Archa probíhat vysílání Radia Wave a organizátoři toto dramaturgické propojení vetkli taky do názvu festivalu: Radio Wave STIMUL festival.

Radio Wave tak dává svému vysílání nový rozmìr. Vùbec poprvé totiž sezvalo k účasti tolik zahraničních interpretù, které mùžou posluchači znát z jeho playlistu. Propojení Radia Wave a STIMUL festivalu v Divadle Archa je tak logicky další metou na cestì za hudebnì zajímavìjším a objevnìjším rozhlasovým prostředím v Česku. „Stimulovat posluchače novou hudbou je jedním z podstatných cílù Radia Wave a jakožto milovníci koncertù pak přirozenì vyhledáváme situace, jak naší snahu přenášet i mimo digitální svìt,“ říká hudební dramaturg této stanice Tomáš Turek. „Radio Wave STIMUL festival je tedy dalším vyústìním snahy dát najevo, že jsme stále naživu a v plné síle,“ dodává.

Peaches dj

Příjemnou zprávou pro návštìvníky je také dostupná cena lístkù. V předprodeji vyjde vstupné na 250 korun.


1. října 2011, start 15:00, koncerty v 19:30
Divadlo Archa, Na Poříčí 26, Praha 1
Peaches (DJ set)
Shabazz Palaces
Emeralds
Hildur Gudnadóttir
The City Kill
Ceny lístkù: 250 Kč předprodej / 350 Kč na místì
www.stimul-festival.cz

Zdroj: Stimul
Publikoval: Redakcia GREGI.NET