Festival Pohoda je fungujúcim mestom, aj vďaka svojím partnerom!

Počas festivalu Bažant Pohoda 2014 sa trenčianske letisko opäť zmení na 30-tisícové mesto. Vďaka partnerom festivalu je to mesto, ktoré funguje.

Na letisku budú nielen stanové sídliská, ale aj stanový hotel, pobočky banky aj pošty, kino, divadlo, kníhkupectvo, škola aj škôlka, masážny, kadernícky aj kozmetický salón, miesta na športové vyžitie či nemocnica. A ako v každej dobrej obci, nebude chýbať krčma s pivnými rečami a kostol…

Už trinásty rok po sebe je generálnym partnerom festivalu značka Zlatý Bažant. Okrem pivného pitného režimu, v ktorom budú po prvý raz figurovať aj tanková dvanástka a čapované pšeničné pivo, sa postará aj o festivalový pub Svet piva s osobitým dizajnom a obľúbenou talkshow Pivné reči. Ak sa vám nebude chcieť ísť do krčmy, môžete si nápoje vychutnať v retrominibuse alebo na beerbiku. Samozrejmosťou je predaj piva cez SMS a IQ hliadky, ktoré budú opäť pripomínať návštevníkom festivalu, aby pili rozume.

Segment svojich služieb opäť posilní hlavný partner festivalu, spoločnosť Orange Slovensko. Už pred festivalom spustí mobilnú aplikáciu Bažant Pohoda 2014, SMS a reminder servis. Priamo na festivale budú bezplatné WiFi zóny či nabíjačkárne mobilov. Úplnou novinkou bude pokrytie festivalu sieťou 4G, ktorú si budú môcť návštevníci otestovať na zariadeniach Huawei. Orange myslí aj na zábavu a na letisku postaví špeciálnu zorbing rampu, ako aj obľúbené roller disco so školou, škôlkou i požičovňou kolieskových korčulí.

Nadácia Orange zastreší debatný Optimistan s obchodíkom a záhradkou optimistov, kde môžu návštevníci venovať slnečnicu svojmu blízkemu a prispieť tak na dobrú vec.

Zábavu má v pláne aj ďalší hlavný partner festivalu – Slovenská sporiteľňa, ktorá na letisku postaví letnú Space zónu s palmami, vodou a atmosférou Hawaia, v ktorej môžete vyhrať nielen let SPORObalónom, ale aj ďalších 100 poukážok na letenky do celého sveta. Nebudú chýbať ani bankové služby v prvej festivalovej pobočke SLSP, bezkontaktné platobné terminály v nápojových centrách a tri bankomaty. Slovenská sporiteľňa podporuje aj vystúpenie Ukrajinskej národnej filharmónie, ktorá sa postará o slávnostné otvorenie festivalu.

O program a pohodlie sa postarajú aj hlavní mediálni partneri. Časopis .týždeň vytlačí festivalový špeciál venovaný Bažant Pohode 2014 a vo svojom stane ponúkne množstvo zaujímavých debát a prezentácií. V Pokec Chill & Chat stane bude k dispozícii 25 tabletov a tri špeciálne multiboardy na pokec na Pokeci, kde je zriadená špeciálna miestnosť pre náš festival. Priamo na letisku sa budú hľadať kandidátky na Miss leta 2014 a budú sa dať vyhrať aj zaujímavé ceny, napríklad v súťaži o najlepšiu „selfie” fotku. Hlavným mediálnym partnerom sa prvýkrát stáva RTVS, pod ktorú patrí už tradičný hlavný mediálny partner Rádio_FM. Verejnoprávne médium festival pokryje nielen v pravidelných televíznych a rozhlasových reportážach, Bažant Pohoda dostane priestor aj v rámci programu Festivalové minúty, Dvojka zároveň odvysiela festivalové dokumenty. V Rádio(aktívnej zóne)_FM zažijú diváci nielen koncerty mladých kapiel z projektu Demovnica, ale aj rozhlasové vysielanie na vlastné oči.

Priestor Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku, spolu s projektom Mládež v pohybe, pripravujú pre návštevníkov vedomostné a jazykové súťaže, informácie o EÚ aj o európskych programoch mobility, diskusie aj prezentácie. Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania prinesie možnosť otestovať sa v rámci elektronickej maturity zo slovenčiny, moderných e-úloh z čitateľskej, matematickej, štatistickej, finančnej a prírodovednej gramotnosti i v teste na motívy J.A. Komenského pre učiteľov. Environmentálny, ale aj výchovný efekt budú mať aktivity ZSE Future Lab, ktoré zahŕňajú solárne osvetlenie, ale aj rozmanité workshopy, na ktorých si návštevníci otestujú, aké ťažké je vyrobiť elektrinu a koľko úsilia treba vynaložiť napríklad na natočenie cukrovej vaty či ozvučenie koncertu. V Literárnom stane Martinus.sk bude nielen program plný spisovateľov, ale aj festivalové kníhkupectvo.

Na svoje si prídu dámy – v Garnier zóne zábavy a oddychu ich čaká styling vlasov, masáže a diagnostika pleti. Maybelline sa postaráo festivalový make-up, pripravené sú aj opaľovacie hliadky Daylong. Pre tých, ktorí majú pred slnkom rešpekt, zabezpečila Všeobecná zdravotná poisťovňa vyšetrenie kožných znamienok. V Curaprox chill-out stane sú pripravenéinštruktáže so zubnými kefkami Curaprox. Ranná jóga bude pripravená v stane Johnson Controls, hygienické hliadky zabezpečí značka Harmony.

Tradične nabitý hudobný a umelecký program festivalu dopĺňa množstvo sprievodných aktivít. V Ikea + MaKeDo oddychovej zóne budú môcť návštevníci stavaťmestečko z kartónu, ENVI-PAK pripravil skladanie Trenčianskeho hradu z plechoviek v rámci celosvetovo známej akcie Red Bull Art of Can.   V novej zóne Cirk Kofola zažijú návštevníci cirkusovýchžonglérov, hltačov ohňa a zverinec, HYZA Kurník šopa prinesie oddych s atmosférou vidieckej farmy. Vráti sa aj po minulom roku obľúbený Veľký Tresko. Nebude chýbať obľúbená zóna Pantheon Technologies s iHRYskom sospoločenskými hrami od výmyslu sveta a bludiskom. V Hubert Clube sa bude dať hrať bedminton so sektovou zátkou, Rosengart zorganizuje každoročný turnaj v stolnom futbale. Ak niekoho pripravené aktivity vyčerpajú, môže sa odviezť festivalovým vláčikom Železničnej spoločnosti Slovensko alebo v originálnej Lee Jeansovej rikši. O tomto všetkom môžu festivalovníci napísať a poslať zadarmo prostredníctvom pohľadníc Slovenskej pošty.

www.pohodafestival.sk
https://www.facebook.com/pohoda.festival

pohoda2014

Zdroj: Pohoda Festival s. r. o.