Festival perkusií 2014: Prehliadka slovenskej scény za účasti svetových hviezd!

Tretí ročník Festivalu perkusií World of the Drums sa bude konať 11. októbra 2014. Po úspešnom minuloročnom podujatí bude Dom kultúry Ružinov opäť miestom stretnutia fanúšikov rytmov a hudby v jej rôznych podobách od jazzu, etno a world music až po ambientnú podobu a rôzne fúzie.

Ako je pri tomto festivale zvykom, pripravený je bohatý sprievodný program: bubenícke trhy s ponukou nástrojov aj vystúpenia s prepojením rytmov a tanca. Pre záujemcov, ktorí si chcú vyskúšať perkusie a zapojiť sa do spoločných bubnovačiek, je tu jedinečná možnosť zabubnovať si priamo pod vedením skúseného lektora.

V hlavnom programe vystúpia dlhoročné úspešné kapely La3no Cubano a Thierry & Friends, ktoré sú stálicami na slovenskej scéne. Predstavia sa aj novšie projekty, ako napríklad Musica Medica – spojenie gitary, etnických nástrojov, gongu a alikvótneho spevu. Trio Gabo Jonáš, Juraj Kalász a Eddy Portella si prizvali špeciálneho hosťa na svoje latino jazzové vystúpenie. Je ním Martin Verdonk, ktorý si získal bratislavské publikum už minulý rok svojím spontánnym vystúpením so slovenskými perkusionistami. Ich improvizovaný rytmický orchester bol jedným z vrcholov festivalu. Tento výborný hudobník, učiteľ na Rotterdamskej hudobnej akadémii a spoluhráč svetových hviezd ako Richard Bona, George Duke či George Benson príde do Bratislavy tentoraz aj ako lektor a bude viesť Rytmické dielne pre hudobníkov v nedeľu 12. októbra.

Bohatý program festivalu ponúkne aj vystúpenie skupín Drumstas a Batatimba, ktoré pripravujú spojenie perkusií napríklad s beatboxom a slovenským folklórom. Okrem toho sú pripravené workshopy bubnovania pre deti a dospelých, tanečné vystúpenie súboru Abada Capoireira, súťaže o vstupenky na koncert Zakir Hussain & Majstri perkusií, prezentácie a mnohé ďalšie lákadlá, ktoré sú zárukou zábavy pre rodiny s deťmi, aj skutočných fajnšmekrov. Po skončení festivalu sa bude konať afterpárty v klube Bateliér, kde sú takisto všetci srdečne pozvaní.

Pokračovanie festivalu v novembri sľubuje aj účasť svetovej legendy Zakira Hussaina a jeho zoskupenia Majstri perkusií. Prinesie jedinečnú možnosť po prvýkrát na Slovensku vidieť absolútnu špičku v oblasti perkusií a najlepšieho žijúceho hráča na tabla. Tento etno koncert roka si nenechajte ujsť 5. novembra v Slovenskom rozhlase.

Predpredaj.sk

WOD 300ZAKIR 300

Zdroj: Jarmila Vlčková