Festival Osmidiv daruje pestré zážitky.

Hudobný festival Osmidiv sa uskutoční v Banskej Štiavnici na amfiteátri v nedeľu 17. augusta po piaty krát. Benefičné podujatie je venovaný mentálne a zdravotne postihnutým deťom a klientom zo zariadení a domovov sociálnych služieb zo stredného Slovenska.

Aj tento rok pôjde o jednodňové podujatie plné hudby na dvoch pódiách spojeného s pestrým sprievodným programom. Na hlavnom pódiu vystúpia kapely už od 15tej hodiny. Ako prvý sa predstavia mladá nádejná kapela z Levíc Easy Peasy, energický východniari Smola a Hrušky predvedú svoju strhujúcu šou. Nasledovným spestrením hudobného programu bude talentovaná speváčka Mária Čírová, ktorá poteší hendikepovaných aj novým hitom Chýbaš.

Osmidiv 2013 foto Katarína Orešanská 2

Z Nových Zámkov prídu zatancovať detičky zo Základnej umeleckej školy Tanečný súbor Flames pod vedením choreografky Petry Pilekovej. Po nich roztancujú správne naladené publikum strhujúcimi hitmi na čele s aktuálnym songom Keď sme sami a na záver programu sa predstaví krehká kráska Katarína Knechtová so svojími jemnými piesňami. Pódium v podkroví dá priestor ako v predchádzajúcich ročníkoch mladým talentom.

Punk rockový východniari z Prešova Odtiaľ potiaľ predvedú rezké piesne plné energie. Tradične ako aj každý ročník festivalu OSMIDIV ukončia chlapci od Tatier až po Karpaty ,, Fidelovi banditi,, spolu s exkluzívnymi hosťami Šulesom a Orestem. Zmysluplným podujatím vás bude sprevádzať ostrieľaný moderátor a vynikajúci zabávač Jožo Pročko.

Osmidiv 2013 foto Marian Garai

Bohatý sprievodný program ponúkne náučné workšopy  Enkaustiku – maľovanie horúcim voskom, prútikárstvo, výroba doplnkov z kože a šperkov z drôtu, historické atrakcií ako strieľanie z kuše, a luku, či razenie mincí. Združenie šikovných maliarok z názvom Bod G namaľúje spolu s detičkami počas podujatia 100 + 1 obrazov s motívom Banskej Štiavnice. Exotické ZUMBA tance príde hendikepovaným detičkám predviesť až ďalekej Dominikánskej republiky úspešná ZUMBA ZIN inštruktorka Michelle. Pre najmenších návštevníkov festivalu sú pripravené krásne obrázky, ktoré si nechajú namaľovať na tváričky, detský svet a nanuky.

Vstupné je bezplatné pre osoby s mentálnym a zdravotným postihnutím, pre držiteľov preukazov ZŤP, deti z detských domovov a pre deti do 140cm v sprievode dospelej osoby. Vstupné pre verejnosť je 12,-€ v predpredaji a 15,-€ na mieste. Predpredaj lístkov je v sieti Ticketportal, v Čajovni klopačka a v Informačnom centre v Banskej Štiavnici. Program bude prebiehať od 14.00 ZUMBA tancami a od 15.00 h. hudobnými vystúpeniami do 20.30 hod. Zmena programu je vyhradená.

Osmidiv-2014_A2_bez log

Zdroj: Občianske združenie Milan Štefánik
Foto: Katarína Orešanská, Marián Garai a Igor Frimmel
Obraz ako motív plagátu, maliarka: Henrieta Ďurovová