Festival NouveaNU 2012!

Ďalší ročník klubového festivalu NouveauNu prinesie  na slovenské pódia okrem pohodovej atmosféry aj zaujímavých hudobných interpretov z rôznych krajín sveta.

V Bratislave a deň nato aj v Prešove sa tento rok predstavia: Masha Qrella /GE/, Le Corps Mince De Francoise /FN/, Kubo Ursiny & Provisorium /SK/ a Drums Of Death /GB/.

Všestranná hudobníčka a producentka Masha Qrella v minulosti fungovala vo viacerých kapelách, na sólovú dráhu sa vydala v roku 2002. Tvorba berlínskej hudobníčky je založená na prelínaní akustických a elektronických motívov, doplnených o jej podmanivý snový spev. Výsledkom je neodolateľná zmes indie-popu, folku a avantgardy s elektronickou príchuťou.

Lahôdkou budú aj slečny zo skupiny LCMDF, alebo Le Corps Mince De Francoise. Sestry Emma a Mia Kemppainen vás naladia na módne indie vlny chladného Fínska. Tvrdia, že hrajú pop, no v ich hudbe je viac – gitarové riffy, rapovanie aj množstvo energie.

Energiou nabije aj škótsky hudobník a producent Colin Bailey, známy pod pseudonymom Drums of Death. Na pódiu vystupuje ako elegantný smrťák a prináša inovačnú, pestrú elektorinckú hudbu až z Londýna.

Domácu scénu na festivale NouveauNu zastúpi jazzové zoskupenie okolo syna slávneho Deža Ursinyho. Jakub Ursiny & Provisorium po takmer dvadsiatich rokoch opäť prinášajú slávne Dežove piesne na koncertné pódia.

Takúto nádielku kvalitnej zahraničnej a domácej hudby prinesie  festival NouveauNu 13. decembra do Bratislavy a na ďalší deň zábavu presunie do Prešova. Pripravte sa na dva koncertné dni s nezabudnuteľnou atmosférou v mestských kluboch a zabávajte sa až do rána.

Zdroj: OZ Vresk Factory