Festival Mighty Sounds má za sebou najúspešnejší ročník!

Narozeninový ročník festivalu Mighty Sounds byl v neděli kolem půlnoci zakončen. Potvrdil, že se za deset let existence vypracoval do pozice výjimečné žánrové akce evropského formátu.

Na letiště Čápův dvůr v Táboře se v uplynulém víkendu sjelo kolem patnácti tisíc fanoušků punkrocku, ska, punku, reggae, rockabilly a spřízněných žánrů.

Mighty Sounds 2014

Na festivalu, který nabídl v současnosti nejlepší dostupnou zvukovou techniku na obou hlavních pódiích, vystoupilo kolem 200 interpretů z celého světa. Strhující koncert předvedli už v pátek folk punkoví Dropkick Murphys, večer se konala energická narozeninová oslava v podání Irie Révoltés, kterým špičkový zvuk mimořádně slušel. Sobota znamenala punkovou jízdu se ZSK a oi! formací Perkele, příjemné zklidnění přinesla Tanya Stephens se svými dokonale odzpívanými reggae melodiemi. Sobotní noc zakončili stále rostoucí domácí Fast Food Orchestra.

V neděli nadchnul Everlast následovaný Vladimirem 518 s živou kapelou. Festival uzavřela trojice kapel: ska matadoři The Slackers, hardcoroví Stick To Your Guns a skapunkoví Talco.

Mighty Sounds je festivalem, který si zachovává výjimečnou atmosféru. To oceňují jak návštěvníci, tak účinkující. Patnáct tisíc fanoušků slavilo společně s organizátory po celý víkend a vyjádřilo tak festivalu podporu v době, kdy čelí vysokým pokutám za hluk z minulých let. Petici za změnu zákona, která by umožnila výjimku z hlukových norem pro jednorázové kulturní akce, najdete zde.

https://www.mightysounds.cz/

Zdroj: Mighty Sounds