Festival Let It Roll pomáhá streamováním lékařům v první linii.

Jeden z předních českých festivalů Let It Roll se rozhodl streamováním podpořit lékaře a zdravotní sestry, které jsou v boji s koronavirovou pandemií v první linii. Během sledování live streamů na sociálních sítích může kdokoli přispět na masky pro lékaře, které je chrání před nákazou COVID-19. 

Jako platformu zvolil světoznámý festival sociální sítě v čele s Youtube a Facebook, kde bude pravidelně každý týden streamovat jeden ze svých předešlých ročníků. První várku streamů vidělo přes 50 000 fanoušků po celém světě a pro lepší dosah se od tohoto týdne hodlají zapojit i zahraniční umělci na svých sociálních sítích. Projekt běží každý čtvrtek od 18 hodin pod názvem Stream 4 Rollin‘ Charity, přispět je možné přes dárcovskou platformu Donio na https://bit.ly/Donate_CovMask.

Photo by Sophie Harbinson www.sophieharbinson.com

„První edicí byl rok 2013 z Benešova a tento týden budeme pokračovat ročníkem 2014, který se konal poprvé na letišti v Milovicích, kde festival pořádáme doteď. Takto budeme pokračovat ročník po ročníku, dokud karanténa neskončí nebo nebudou mít lékaři dostatek ochrany,“ vysvětluje zakladatel festivalu Zdeněk Souček aka DJ Suki. „Projeli jsme si náš archiv a zjistili jsme, že máme téměř 100 hodin skvělých záznamů z posledních sedmi let. Byla by škoda našim fanouškům nepřipomenout, co všechno jsme společně prožili. Očekávali jsme velký zájem a rozhodli jsme se tak nabídnout lidem u sledování možnost přispět na ochranné pomůcky těm, kteří to v současnosti nejvíce potřebují,“ doplňuje marketingový ředitel Daniel Bacho.

Photo by Sophie Harbinson www.sophieharbinson.com

V následujících týdnech plánuje Let It Roll zveřejnit i dosud nevydané sety největších zahraničních hvězd z minulých let a zvýšit tak dosah celé sbírky.

Sbírka na celoobličejové masky pro lékaře je aktivita týmu CovMask při skupině Covid19cz a fanoušci Let It Roll ji mohou nejen během streamování podpořit na platformě Donio libovolnou částkou. Za každých 600 Kč dodá tým masku jednomu lékaři nebo zdravotní sestřičce, kteří jsou v boji s koronavirem v první linii. Let It Roll by tak rád inspiroval i ostatní festivaly a kulturní instituce k motivaci svých fanoušků a rozšíření povědomí o současných možnostech pomoci. 

„Současná situace přinesla nejen obavy, ale také ohromnou vlnu solidarity. Řada umělců se rozhodla přijít za svými fanoušky až domů a kulturní zážitek spojit s pomocí těm, kteří už dlouhé týdny pracují, aby pomohli zvládnout následky šíření koronaviru. Je to nejen ohromná finanční pomoc, ale i krásné gesto směrem k našim zdravotníkům,“ říká Lada Brůnová z Donio.

Zdroj: LiR