Festival Groove Brno odstartuje 15. ročník americkými s Lettuce, Brooklyn Funk Essentials a Judith Hill s B-Side Bandem

První polovinu října ovládnou brněnské sály zahraniční i česká jména žánru funk a soul. Koncertní série patnácté edice mezinárodního festivalu odstartuje českou premiérou amerických Lettuce. Tuzemský B-Side Band spojil síly s losangelskou zpěvačkou a skladatelkou Judith Hill. S novým materiálem přijedou Brooklyn Funk Essentials, jenž vystoupí na dvojkoncertě spolu s D.Y.K., kapelou herce a zpěváka Vojtěcha Dyka.

Bostonská šestice se po úspěších jako nominaci na cenu Grammy či obsazení první příčky žebříčku prestižního amerického časopisu Billboard poprvé představí českému publiku živě 8. října v Metro Music Baru. Posluchačům přiváží také nové album Unify, na němž spolupracoval i člen Rock’n’rollové síně slávy Bootsy Collins.

14. října bude patřit oslavám patnácti let festivalu. Pódium Sono Centra bude patřit mezinárodní kolaboraci losangelské zpěvačky a skladatelky, bývalé vokalistky Michaela Jacksona a finalistky americké soutěže The Voice Judith Hill s českým B-Side Bandem. Jako zvláštní hosté večera zazpívají také Vojtěch Dyk, Tereza Černochová (Monkey Business), Marta Kloučková, Jakub Vaňas (Top Dream Company) a další.

Hned následující den se na stejném pódiu setkají američtí Brooklyn Funk Essentials a tuzemští D.Y.K.. „Dvojkoncertem těchto dvou vynikajících kapel chceme fanouškům demonstrovat rozmanitost funkového žánru a jeho kořenů. Američtí experimentátoři fúze soulu, hip hopu, jazzu a pochopitelně funku reprezentují si svým neotřelým pojetím ve Státech vysloužili několik nominací na zlatou sošku gramofonu. Kontrovat jim bude svěží lehkonohý mix funku a soulu D.Y.K., kde skladatel Ondřej Pivec uplatnil svůj elán a zkušenosti nasbírané mimo jiné při spolupráci se soulovou hvěždou Gregory Porterem, za níž také získal jednu ze svých Grammy,” říká o dramaturgii ředitel festivalu Groove Brno Josef Buchta.

Fanoušky energické hudby čekají v rámci programu festivalu ještě vystoupení cenami Grammy ověnčeného Philipa Lassitera 26.10., poté první česká zastávka Huntertones 4. 11., bostonští průkopníci jazz-fusion Spyro Gyra 9.11., trombonista Fred Wesley s The New JB’s 12.11. a křest nové desky kapely Jay Delver 30.11..

Vstupenky jsou k zakoupení v síti GoOut. Více informací naleznete na webu www.groovebrno.cz.

Facebook událost 8. 10. 2022 Lettuce: https://fb.me/e/1ar3nWgwd
Facebook událost 14.10.2022 B-Side Band feat. Judith Hill: https://fb.me/e/2xfJlT59b 
Facebook událost 15.10. 2022 Brooklyn Funk Essentials & D.Y.K.: https://fb.me/e/1ReJCW39L 
Předprodej GoOut: https://goout.net/cs/groove-brno-2022/szlvhat/
Web: www.groovebrno.cz
Facebook: https://www.facebook.com/groovebrno

Zdroj: TS