Festival Brutal Assault je tu už 20 rokov!

Je to neuveriteľné, ale je to naozaj tak. Festival, na ktorom sa v rámci prvého ročníka počas jedného dňa predstavilo zopár viac menej lokálnych kapiel sa dožíva dvadsiateho pokračovania.

To umožní návštevníkom areálu vojenskej pevnosti Jaroměř uvidieť počas štyroch dní trojciferný počet kapiel (ku dnešnému dňu je zverejnených 100 mien), zo všetkých kontinentov (okrem Antarktídy), na troch pódiách! Je neuveriteľné, kam až priviedlo tento festival zanietenie tímu okolo Martina Brzobohatého a Tomáša Fialu.

Postupnými krokmi sa im bez pomoci strategických sponzorov podarilo vybudovať z udalosti, ktorú navštevovali predovšetkým undergroundoví nadšenci z Čiech a Slovenska sviatok tvrdej hudby, ktorý poctia svojou prítomnosťou ľudia žijúci ďaleko za hranicami Európskej únie.

Takisto výpočet kapiel, ktoré svojím vystúpením spestrili predchádzajúce ročníky zahŕňa nejedno veľké meno histórie tvrdej hudby (spomeňme Slayer, Machine Head, Motorhead atď.). Zároveň však festival stále nezabúda ani na podporu kapiel, ktoré sa snažia o prerazenie do širšieho povedomia. Nie inak tomu bude aj v tento jubilejný ročník. Niektoré z kapiel, ktoré budú mať možnosť predstaviť sa v edícii 2015, si predstavíme v ďalších článkoch. Tak všetko najlepšie Brutal Assault !!!

BA2015_poster_cs3

Napísal: Alexander Sucháček