Festival Brikcius – 4. ročník koncertov komornej hudby v Domě U Kamenného zvonu & #Bach330!

Jste zváni na listopadový Festival Brikcius – 4. ročník cyklu koncertů komorní hudby v Domě U Kamenného zvonu & #Bach330 (1. – 26. listopad 2015), který se každoročně koná pod záštitou starosty MČ Praha 1 Oldřicha Lomeckého, Daniel Pearl World Music Days a ve spolupráci s GHMP. Letošní dramaturgie je zaměřena na 330. výročí narození Johanna Sebastiana Bacha a virtuózní tvorbu francouzských a italských skladatelů.

V Domě U Kamenného zvonu se můžete těšit na koncerty J. S. Bach: Sonáty pro violoncello a cembalo (čtvrtek 5. listopad), J. S. Bach: Suity pro sólové violoncello (čtvrtek 12. listopad) a závěrečný koncert Duo Brikcius – Baroko v krvi (čtvrtek 19. listopad). Předprodej vstupenek v síti Prague Ticket Office – Via Musica (Staroměstské nám. 14, Praha 1), Ticketon.cz, https://Festival.Brikcius.com a cca 90 minut před začátkem koncertu v místě konání.

Součástí festivalu je benefiční koncert J. S. Bach: Umění fugy, který se koná v neděli 1. listopadu 2015, od 18:00 hodin v chrámu U Salvátora (Salvátorská 1, Praha 1). Na koncertě vystoupí varhanice a skladatelka Irena Kosíková (Francie), která zahraje slavný cyklus Umění fugy (Die Kunst der Fuge, BWV 1080), poslední dílo Johanna Sebastiana Bacha. Vstupné dobrovolné, veškerý výtěžek půjde na dobročinné účely Nadace Charty 77 | Konta Bariéry, která je spolupořadatelem této benefiční akce).

U příležitosti 115. výročí narození spisovatele Jiřího Weila bude uvedena filmová premiéra MAKANNA v Knihovně Václava Havla (pondělí 2. listopad). Básnické čtení Den Poezie – Kolibří úsměv připomene 205. výročí narození básníka Karla Hynka Máchy na Petřínské rozhledně (pondělí 16. listopad) a předvánoční koncert Italské hudební baroko se bude konat v barokní kapli Italského kulturního institutu (čtvrtek 26. listopad).

Více informací o Festivalu Brikcius je k dispozici na webových stránkách https://Festival.Brikcius.com.

Festival Brikcius 2015:
https://www.Brikcius.com/Doc/PressKit/FestivalBrikcius.2015.doc
https://www.Brikcius.com/Festival/Images/Poster.FestivalBrikcius.2015.jpg
https://www.Brikcius.com/Festival/Images/Poster.FestivalBrikcius.2015.BeneficniKoncert.large.png
#Bach330 #BarokoVKrvi

https://Festival.Brikcius.com - FESTIVAL BRIKCIUS - 4. ročník cyklu koncertů komorní hudby v Domě U Kamenného zvonu v Praze & #BACH330 (podzim 2015) / https://Festival.Brikcius.com - FESTIVAL BRIKCIUS - 4th Chamber Music Concert Series at the Stone Bell House in Prague & #BACH330 (Autumn 2015)

Zdroj: Festival Brikcius 2015