Festival Beats for Love mění svou vizuální identitu, přiblížil se světovým akcím.

Čistý minimalismus, snadná zapamatovatelnost a jasná symbolika lásky a hudby vystihuje nový brand tanečního festivalu Beats for Love. Před sedmým ročníkem přišli jeho pořadatelé se zbrusu novou vizuální identitou, která festival posouvá na úroveň brandů světových festivalů.

Rebranding největšího tanečního festivalu v srdci Evropy trval bezmála půl roku, v průběhu kterého organizátoři pečlivě pracovali s přibližně stovkou prvotních grafických návrhů. Mezi favority postoupilo 15 verzí a asi 150 jejich rozpracování.

V prvních fázích se pracovalo i s komplexnější povahou loga obsahující odkazy na industriální povahu Dolních Vítkovic, Djská sluchátka nebo ekvalizér. Nakonec ale zvítězila jednoduchost a přehlednost. „Rozhodli jsme se prostě a jednoduše ilustrovat podstatu festivalu, což je hudba a láska. Symbol lásky, srdce, je tvořen beaty ve formě ekvalizéru a v nápisu je také náznak sinusoidy symbolizující muziku nebo tlukot srdce,“ popisuje ředitel festivalu, Kamil Rudolf.

Výhodou nového loga je i fakt, že se může neustále rozvíjet podle individuálních a aktuálních potřeb. „Se symbolem i jeho jednotlivými prvky se dá velmi dobře pracovat a použít ho mnoha různými způsoby ve 3D animacích, v designu pódií, LED projekčních ploch, dekoracích festivalu nebo jako potisk na oblečení a merchandisingu obecně,“ vyjmenovává autor loga, grafický designér Filip Záruba.

Animace loga ZDE.

Aktuální barevná kombinace loga je určená pro rok 2019 a bude se každý rok obměňovat. Novým brandem posiluje festival svou identitu na evropské hudební scéně a sjednocuje vizuální komunikaci k fanouškům i partnerům festivalu

Tým B4L