Festival Barbakan 2011: This is Kevin!

This is Kevin je one-man projekt Romana Ferianca, ktorý vznikol v roku 1991. Toho roku vydal prvý album Slowly to the sun, z ktorého skladba To Pasteur sa svojho času dostala až do vysielania britskej a nemeckej MTV. Táto skladba je na slovenskej scéne dodnes považovaná za jednu z najlepších svojho žánru, ktorý experimentuje na rozhraní elektro a akustického sveta.

Behom rokov vyprodukoval dalšie dve štúdiové nahrávky Communication (2002) a Welcome to my planet (2006). Najnovšiu dosku s názvom Karma free pokrstil koncom marca tohto roku. Na novom albume nájdete 12 skladieb, z ktorých jedna je coververzia menej známej piesne od legendárnych The Beatles. Okrem autora projektu tam môžete počuť aj tri hosťujúce vokalistky – Kiku Hammelovú, Luciu Lužinskú a Paulínu Feriancovú. Nové CD vznikalo päť rokov a o dizajn bookletu a zaujímavú vizuálnu koncepciu sa postaral Majo Polyak.

V rámci turné k novému albumu Karma free vystúpi This is kevin aj na multikultúrnom festivale Barbakan. Svoju kvalitnú elektornickú tvorbu predstaví v komornom klubovom duchu už 5.11.2011 v Banskej Bystrici.

Festival Barbakan vám prináša OZ Vresk Factory v spolupráci s mestom Banská Bystrica, Parkom Kultúry a Oddychu, Akadémiou Umení, Pamätníkom SNP, Klubom 77 a Záhradou – centrom nezávislej kultúry.

Festival Barbakan, 2.-6. 11. 2011. www.barbakanfest.sk
OZ Vresk Factory: www.vresk.sk

Barbakan 2011

Zdroj: Miro Lánik – organizátor festivalu
Publikoval: Redakcia GREGI.NET