Festival Barbakan 2011: Battle Džús & Teapot!

Battle džús je spoločný projekt dvoch hudobníkov-Foolka a Karaoke Tundru, ktorých spája práve odlišný pohľad na hudbu. Jeden sa snaží priniesť nový zvuk do slovenskej elektroniky. Druhý sa snaží priniesť nový zvuk do slovenského hiphopu.

Každý z nich si myslí, že to robí lepšie ako ten druhý. Prvý sa snaží vzdelávať poslucháčov rádia. Druhý rádiá nepočúva. Aj preto majú dôvod dať si poriadny hudobný rozstrel. Svoj neobyčajný freestylový battle(džús) odohrajú s pomocou elektronických mašiniek, bohatých zvukových efektov a samlpov zo starých filmov. Obaja milujú hudbu a práve hudba rozhodne, kto z nich má pravdu.

Karaoke Tundra a Foolk v polhodinovom hudobno-vizálnom dueli, v ktorom nemusí vyhrať iba jeden. Víťazmi budú všetci fanúšikovia aktuálnej klubovej muziky.

Tomáš Ferko alias Teapot sa venuje elektronickej hudbe od roku 1998. Jeho štýl vychádza zo širokého spektra vplyvov a nedá sa jedonznačne označiť ako „elektronický“. Vo svojej tvorbe ponúka zmes cinematik IDR, dubstepu, minimal techna s občasnou dávkou free-jazzu. Laptop využíva ako dynamický hudobný nástroj a improvizáciu považuje pri hraní a tvorbe za kľúčový komponent. S každým vystúpením tak prináša nové, nepočuté a tým sa rozrastá aj jeho tvorba. Teapot sa v roku 2004 zúčastnil Red Bull Music Academy. O pódium sa delil s Dope Aviators, Karaoke Tundra, Foolk a spoločne s Isobutanom hrali pred vystúpením legendárnych Coldcut.

Teapod a Battledžús sa opäť predstavia na jednom pódiu 4.11.2011 na festivale Barbakan v 77čke.

Festival Barbakan, 2.-6. 11. 2011. www.barbakanfest.sk
OZ Vresk Factory: www.vresk.sk

Barbakan 2011

Zdroj: Miro Lánik – organizátor festivalu
Publikoval: Redakcia GREGI.NET