Festival BA City Beats posilnil line-up o skupiny z Islandu a Izraela.

Mestský hudobný festival BA City Beats ponúkol v rámci prvého ročníka  vystúpenia interpretov z deviatich krajín. V tomto smere nebude výrazne iné ani jeho pokračovanie s dátumom 20. a 21. júna 2014.

Najnovším dôkazom je dvojica potvrdených skupín, ktorej členovia sa narodili a žijú na Islande a v Izraeli. Z chladného severa príde do Bratislavy štvorčlenné zoskupenie Sísý Ey a z Izreala žánrovo odlišné Tamir Grinberg Trio. Prvá menovaná skupina vystúpi v noci z 21. na 22. júna na afterpárty po druhom festivalovom dni v bratislavskom klube LOFT!, ta druhá sa predstaví priamo v hlavnom dejisku podujatia – na Pláži pod Ufom, a to v piatok 20. júna.

Tamir Grinberg Cover #1

“Tamira sme objavili v Jeruzaleme a jediné, nad čím sme uvažovali bolo to, v akej zostave u nás vystúpi. Existovalo viacero možností, hráva aj s väčšou kapelou a tiež sám, tak sme zvolili zlatú strednú cestu a predstavíme ho v triu,” uvádza na margo talentovaného tínedžera za organizátorov festivalu Ján Papač. Tamir Grinberg si za svoju tvorbu a skladby ako I Was Made To Love Her alebo Telephone Blues už vyslúžil nálepku “najlepší izraelský bluesman” a tiež označenie “nový Otis Redding”. S touto legendou ho spája podobný hlasový prejav a láska k starému soulu a R&B. Tamirove skladby znejú nadčasovo a sú ako stvorené na prostredie, v akom bude tento rok festival BA City Beats.

Sísý Ey je formácia, ktorú tvoria tri sestry a DJ a producent Oculus. Ich hlavným zámerom je hrať houseovú hudbu doplnenú o ženské vokály, pričom dôraz kladú na vizuálnu stránku vystúpení. Ich prvým výraznejším úspechom je singel Ain’t Got Nobody, ktorý má na YouTube  už takmer 200-tisíc pozretí. “Sísý Ey sme si vypočuli a pozreli na showcase festivale Eurosonic v holandskom Groningene. Po ich vystúpení sme za nimi prišli do šatne a spýtali sa, či by si nechceli zahrať na Slovensku. Boli veľmi prekvapení, že sme o nich ihneď prejavili záujem, no zároveň nadšene súhlasili. Dostať sa na nový trh je pre mladú, začínajúcu kapelu nesmierne náročne, a preto sme radi, že sme im ukázali, že to ide,” okomentoval výber Ján Papač.

Sisy Ey

Najväčším menom festivalu BA City Beats zostáva anglický spevák John Newman, ktorý sa preslávil ako vokalista v skladbách kapely Rudimental a tiež vlastným hitmi Love Me Again a Cheating. Okrem neho sa v Bratislave ukáže aj britský spevák a gitarista Fink, nemecká formácia Jazzanova s americkým spevákom Paulom Randolphom a britská soulová speváčka Lulu James. Ďalšie mená organizátori zverejnia v priebehu apríla a mája. Permanentky na dva dni trvajúci festival, ktorý 19. júna v AEGON aréne NTC predznamená koncert Jamieho Culluma, sa predávajú na www.bacitybeats.sk.

https://www.youtube.com/watch?v=C271H2eOHwA

www.bacitybeats.sk
www.facebook.com/BACityBeats
www.facebook.com/events/527808913984711/

Ján Papač / Kuul Fabrik, PR manager festivalu