FEST VÍKEND 2018 – ŽILINA

Fest Víkend je malý multižánrový festival, ktorý sa uskutoční v žilinskom srdci nezávislého umenia na Stanici Žilina-Záriečie. Bude sa konať už 13.-14. júla. Tešiť sa môžeš na 14 koncertov a 2Djov. Samozrejmosťou je stanovanie, nenáročné hry a športy. A predviesť svoj talent dokonca môžeš aj ty!

Dva dni plné koncertov sa budú odohrávať na dvoch hlavných pódiách. Festival sa nesnaží lákať na známe mená. Jeho podstata je dať možnosť ukázať sa práve tým menej známym, či domácim kapelám. Vnútorné pódium Sála S2 dáva hlavne priestor práve im. Vonkajšie pódium je určené pre kapely z celého Slovenska, jedna nás dokonca navštívi aj z neďalekých Čiech.

V piatok vystúpia POST-HYPE, SILVIA SPEAKS, RAPERTOÁR, JA TY A ROLO, PORCELAINE PEOPLE.

Záver večera bude patriť skupine WADDA, ktorá aj keď už koncertuje len zriedka, prijala naše pozvanie. Po nich sa o zvyšok večera postará Dj a promotér DAYD, ktorý vo svojej tvorbe kombinuje predovšetkým módny electro swing s prvkami elektronickej tanečnej hudby a melódiami legendárnych jazzových bigbandov.

V sobotu vystúpia ANGRY CHAIR, BLANCH, DETOX OF A PONY, WASTED STRINGS, TAKE SHELTER, DAVE BRANNIGAN, NO BRAKE.

Posledný koncert festivalu odohrá kapela BOD OMYLU. Pre tento rok je to jediný koncert, ktorý táto žilinská

kapela odohrá doma. O zvyšok večera sa postará MATHOS. Jeho sety sú charakteristické originálnym praskaním vinylových platní a z bagu postupne strieda viacero žánrov naservírovaných ako do ucha tak i do skoku. Jeho repertoár obsahuje nahrávky od hip-hopu cez funk, house až po drum&bass a elektroniku.

Navyše máme pripravené aj pódium, na ktorom si môže zahrať každý. K dispozícii bude elektroakustická gitara a mikrofón. Tak sa príď predviesť na Ukáž sa! stage.

Samozrejmosťou bude občerstvenie v areáli a takisto aj možnosť stanovania – sme predsa správny festival. Počas voľného času si budeš môcť zahrať bedminton, frisbee, či iné nenáročné hry a športy. Každý deň sa bude losovať tombola so super cenami, ktoré nám darovali naši partneri, či vystupujúce kapely. Získať tak môžete lístky na spriaznené festivaly, hudobné nástroje, tričká, hudobné nosiče a mnoho ďalšieho.

Ak si návštevníci budú chcieť odniesť aj nejakú spomienku, okrem výhry v tombole sme pripravili aj vlastný merch v podobe tričiek a bavlnených tašiek s logom festivalu.

Lístky je možné kúpiť na mieste, či v predpredaji cez https://tootoot.fm/ alebo priamo na stránke https://festvikend.sk/vstupenky/ . K dispozícii sú jednodňové a víkendové lístky. Máme pre Vás aj neodolateľnú ponuku pre partiu – 4x lístok na víkend za 32€!

Navyše, vďaka polohe blízko centra mesta netreba nejako špeciálne riešiť dopravu či ubytovanie, dostať sa na Fest Víkend môže naozaj každý veľmi jednoducho. Za každého návštevníka budeme veľmi radi, vítaní sú naozaj všetci, od skalných fanúšikov kapiel až po náhodných okoloidúcich, ktorí si chcú spríjemniť deň, či víkend skvelou hudbou a atmosférou festivalu.

Tak nezabudni už 13.-14.7. na Stanici Žilina-Záriečie!

Viac informácii o kapelách, predpredaji a festivale nájdeš na https://festvikend.sk alebo priamo na facebookovej udalosti https://www.facebook.com/events/390985754755271/

Zdroj: TS